Afbudsrejser til Thessaloniki

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Thessaloniki, Grækenland

Thessaloniki - også kendt som Saloniki - er Grækenlands næststørste by og har længe stået i skyggen af storebror Athen og monumentet, varemærket og turistmagneten Akropolis. Men hvor Athen kan være støjende, beskidt og uoverskuelig at færdes i, er Thessaloniki laid back, mondæn og ultrahip med en lang række kulturelle muligheder og hober af fremragende restauranter, som kan være svære at opdrive i den græske hovedstad. Selvom der i tiden er ved at blive stablet en metro på banen, kan man på kort tid gå til alle byens seværdigheder, og det er en sand fornøjelse at begive sig rundt i de fascinerende jødiske, tyrkiske og traditionelt græske kvarterer, fra den ene ende af havnen til den anden og ud af den ene trendy bar og ind på den anden - vel at mærke uden at skulle praje en taxa en eneste gang.

Thessaloniki har en lang og spændende historie bag sig, som der stadig ses i bybilledet. Byen blev grundlagt helt tilbage i år 315 f.Kr. af den daværende makedonske konge, Cassander, der døbte byen efter sin kone Thessalonica. Hurtigt voksede byen sig større og blev en decideret fæstningsby med sit eget parlament allerede godt 100 år senere. Da Makedonien faldt blev Thessaloniki en del af det romerske rige, og byen forvandledes til et vigtigt handelscenter på handelsruten mellem Europa og Asien. Byens centrale placering gjorde sågar, at romerne byggede en stor havn, der kunne tjene til den markante handel. Resterne af den gamle havn kan fortsat ses i dag under Odos Frangon-gaden i nærheden
af den katolske kirke. Blandt andre nævneværdige rester fra det gamle romerrige er også Buen og Galerius' grav, der begge indfinder sig tæt på centrum i det "nye" Thessaloniki.

Thessaloniki er særligt kendt for sine mange byzantinske monumenter, ottomansk og jødisk arkitektur foruden Grækenlands bedste natteliv. Her er masser af pittoreske restauranter, hyggelige taverner og pulserende, moderne natklubber. Byen er ren og pæn, og så er den let fremkommelig og nem at finde rundt i.

Ydermere er Thessaloniki et fremragende udgangspunkt, hvis man ønsker at se andre egne af Grækenland, og byen anses desuden for porten til Balkan. Det er let at komme til Halkidiki og Pieria, hvor man finder nogle af Grækenlands dejligste strande, ligesom der ikke er langt til Skopje i Makedonien eller den albanske hovedstad Tirana.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Grækenland
Grækenland besøges årligt af små 25 millioner turister, og det er et imponerende målestok for et land, der selv kun har 11 millioner indbyggere. De besøgende drages af la...

Afbudsrejser til Thessaloniki

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Grækenland

Copyright © 2007-2022 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.