Afbudsrejser til Poros

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Poros, Grækenland

Poros er en hyggelig lille græsk ø beliggende i den Saroniske Bugt en god times sejlads fra Piræus i Athen. Der er i virkeligheden tale om to små øer, der er forbundet med en dæmning: Den nordlige ø, Kalavria, er frodig med mange pinje- og citrustræer - og - den sydlige ø, Sferia, med Poros hovedby, Poros By. Et besøg på Poros byder på ægte græskhed, skønne strande, flot natur og hyggelige taverner. Ferien kan kombineres med en tur til den græske hovedstad Athen, ligesom mange af Athens fastboende har Poros som fast udflugtsmål i weekender, helligdage og ferier.

Poros By, der er øens største, ligger smukt placeret i en bugt og er desuden hyggelig og atmosfærefyldt at begive sig rundt i. Her er små, snævre gader og gamle huser med blomsterkrukker, der kravler op ad bjergsiderne. På toppen af bybjerget står et flot gammelt klokketårn, og fra toppen løber adskillige smågader, der snor sig rundt mellem de gamle huse og derfor er spændende at udforske. I gaderne møder man de smilende lokale grækere, som gerne stopper over til en lille sludder.

Poros har flere udmærkede strande, bestående af sand og rullesten og primært beliggende på Kalavrias sydside. Kanali Beach ligger tættest på Poros By, faktisk lige hvor dæmningen adskiller de to øer. Her består stranden af sand og småsten, og flere steder er der fin sandbund. På stranden findes i øvrigt flere taverner, hvor man kan forfriske sig. En af de roligste strande er Klosterstranden, som er en lille strand også med sand og sten. Der udlejes
parasoller og solsenge på de fleste af strandene.

En fin rundtur på Poros kan passende starte ved den gamle vindmølle, hvorefter man kan udforske de hyggelige gader i Poros By, der hele tiden byder på noget nyt. Derefter er det oplagt at besøge Poseidons Sommertempel på toppen af øen og derpå følge vejen rundt, til man kommer til først øens store kloster og dernæst - helt ude på øens spids - når til fyrtårnet beliggende lige ud til den Russiske Bugt.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Grækenland
Grækenland besøges årligt af små 25 millioner turister, og det er et imponerende målestok for et land, der selv kun har 11 millioner indbyggere. De besøgende drages af la...

Afbudsrejser til Poros

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Grækenland

Copyright © 2007-2022 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.