Afbudsrejser til Heraklion

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Heraklion, Grækenland

Heraklion eller Iraklio er hovedbyen på den største og mest populære græske ø Kreta. Byen har godt 130.000 fastboende, og Heraklion er således også øens største by. Her får man masser af solskinstimer, fænomenale strande og krystalklart vand, et pulserende natteliv, gode hoteller, restauranter og fortovscaféer samt fortrinlige shoppemuligheder og storslået natur. Heraklion og Kreta er altid pengene værd.

Heraklion ligger på nordkysten af Kreta og er på én gang en moderne storby og en autentisk græsk ferieby. Som tilfældet er ved mange græske byer, er det historiske vingesus også i Heraklion stærkt udfoldet. Ved byens smukke havn - hvor der blandt andet udskibes oliven, vin, druer og mandler - våger den gamle venezianske fæstning over byen, ligesom man kan se neoklassiske palæer flere steder i byen. Meget liv udspringer fra Eleftheriou Venizelou pladsen i hjertet af byen. På pladsen finder man caféer, butikker og ikke mindst springvandet, Lions, hvor de lokale elsker at sidde med en avis eller en kop kaffe og nyde solen. Fra det andet store torv, Nikiforou, udgår to store forretningsgader, nemlig gade 1821 og gade 1866, som byder på henholdsvis designer- og modeforretninger og markeder og østerlandske basarer.

Man bør afsætte tid til at besøge det arkæologiske område ved Knossos, som huser de fleste af de arkæologiske minoiske fund fra Kreta. Oldtidsbyen Knossos lå lidt syd for Heraklion og havde sine velmagtsdage i årene mellem 1600-1400 f.Kr., hvor byen var centrum for både
minoisk og kretisk kultur. Der er flere andre spændende museer i byen, så som Naturhistorisk Museum samt det historiske museum, som viser fund fra den kristne æra til i dag.

Endelig bør naturen i og omkring Heraklion få et ord med på vejen. Området byder på både imponerende grotter så som Kamaras i Zaros og landsbyer med dejlige sandstrade, maleriske omgivelser, hvis skabelse intet menneske nogensinde har haft nogen del i.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Grækenland
Grækenland besøges årligt af små 25 millioner turister, og det er et imponerende målestok for et land, der selv kun har 11 millioner indbyggere. De besøgende drages af la...

Afbudsrejser til Heraklion

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Grækenland

Copyright © 2007-2022 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.