Afbudsrejser til Lesbos

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Lesbos, Grækenland

Lesbos er en græsk ferieø beliggende i det nordlige Ægiske Hav på nært hold af Tyrkiet. Øen er indbegrebet af alt, hvad der er græsk, og elsker man Grækenland, er Lesbos det helt rigtige sted. Oplev charmerende, familiedrevne taverner. Kom tæt på den smilende og gæstfri lokalbefolkning. Nyd øens kuperede terræner, pinjeskove og olivenlunde. Få en "morfar" på en solvogn på en af de utrolige strande. Og slap af på en lokal café med en traditionel omgang ouzu. Lesbos har noget for enhver smag.

Lesbos må betragtes som en af de mindre øer i det græske øhav. Ikke desto mindre er der masser at fordrive tiden med på øen. Det varme klima og den frodige jord har sørget for, at Lesbos er en af de Grækenlands grønneste øer. Sammen med øens kuperede terræner er Lesbos perfekt til bjergvandringer. Der findes adskillige naturlige kilder med rent vand, hvor man kan vederkvæge sig under strabadserne, og udsigterne er fænomenale fra de høje klipper. Der er strande hele vejen rundt langs kysten, og man kan bade både fra klipper, på strande med groft sand og på strande med rullesten. Lokalbussen stopper langs hele kyststrækningen, så det er bare at hoppe ud, hvor det ser mest indbydende ud.

Der er dybest set kun tre feriebyer på Lesbos, nemlig Petra, Plomari og så den største og bedst besøgte, Molivos. Byen indfinder sig på nordkysten - et par timers kørsel fra lufthavnen. Byen har fået sit tyrkisk klingende navn efter tyrkernes invasion på Cypern i 1974. Sidenhen har den også fået et græsk navn,
Mythimnos, men det er altså fortsat byens "gamle" navn, der er mest populært. Molivos rummer blandt andet Kastro-borgen, der våger over byen fra en høj bakkeskråning, hyggelige bazargader, et farveorgie af blomster og selvfølgelig en lang perlerække traditionelle græske restauranter med alt det bedste fra det lokale køkken. Endelig byder Molivos på en idyllisk fiskerhavn med en helt særlig atmosfære. Her er det muligt at nyde solnedgangen i skæret af vuggende fiskerbåde og en lækker middag i form af dagens friske fangst.

Petra - der er opkaldt efter en gammel vulkan - ligger blot fem kilometer fra Molivos, og det er let muligt at spadsere derhen. Her får man pragtfulde udsigter over bjergene og havet, og så er der olivenmarker, så langt øjet rækker.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Grækenland
Grækenland besøges årligt af små 25 millioner turister, og det er et imponerende målestok for et land, der selv kun har 11 millioner indbyggere. De besøgende drages af la...

Afbudsrejser til Lesbos

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Grækenland

Copyright © 2007-2023 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.