Afbudsrejser til Halkidiki

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Halkidiki, Grækenland

Halkidiki er en halvø beliggende i det nordøstlige Grækenland - sydøst for landets næststørste by Thessaloniki. Stedet består af de tre små halvøer: Kassandra, Athos og Sithonia, som smukt er strakt ud i det Ægæiske Hav. Halvøerne har hver deres unikke historie og livsstil og tilbyder således forskellige spændene oplevelser. Et fællestræk er dog den gavmilde sol, de gyldne sandstrande og de maleriske udsigter og bugter, noget enhver vil falde på halen over ved første øjekast. Halkidiki er et ideelt og lidt anderledes feriemål, hvad enten man rejser som par eller familie, der ønsker at opleve områdets særegne natur og kultur, drage på spændende udflugter, slikke sol på stranden eller dyrke vandsport.

Halkidiki-halvøen er utroligt billedskøn med sine mosgrønne bjergskrænter, der læner sig ned mod kystlinjen og synker i havet. Men Halkidiki er endnu mere end blot sit charmerende ydre. Mennesket har levet her i tusinder af år og dermed sat sine spor, blandt andet i Petralona-grotter, hvor de søgte tilflugt under istiden, og på Halkidikis østkyst, hvor den berømte græske filosof Aristoteles blev født et par hundrede år før Kristus.

Som nævnt - mod syd deler Halkidiki sig i tre smalle grene: Kassandra, Athosbjergene og Sithona. Det er tydeligt, hvilken enorm betydning, strømmen af turister har for grækerne, og turisterne har således et overflødighedshorn af hoteller, store resorts og små vandrehjem at vælge imellem. Kassandra er den første og bedst besøgte af halvøerne og i øvrigt stedet,
hvor grækerne selv kommer for et kort ferieophold. Kassandra tiltrækker sine gæster med løfter om strandliv, spa og svalende drinks. Vide vinmarker, slangesnoede bjerglandeveje og en overflod af indtagende, azurblå laguner. Kommer man længere mod nord, støder man på et vildt og frodigt landskab oversået med dybe nåletræsskove. Om vinteren er bjergtoppene sågar ofte drysset til med sne. Kassandra tilbyder et bredt udvalg af restauranter, barer og natklubber, og Kassandra må således betegnes som den mest levende af Halkidikis tre halvøer.

Sithonia er placeret mellem Kassandra og Athos. Her får man en idylliske og fredelig ferie med gyldne sandstrande, krystalblåt hav og i det hele taget naturlig skønhed. Langs den flotte kyst og i de grønne bakker åbner sig en række charmerende landsbyer med ægte græskhed og gæstfrihed.

Halkidiki er med sine halvøer selvsagt omgivet af vand til alle sider. Derfor er det populært at tage på båd- og sejlture, mens man er på stedet. En af de populære ruter går langs Athosbjergenes kyst, hvor ortodokse munke har slået sig ned og helliget sig deres tro. Fra skiber kan man tydeligt se munkeklostrene trone ud mod havet som eventyrslotte med de frodige bjerge i baggrunden.

Højsæsonen er selvsagt i årets varmeste måneder, dvs. fra maj-august, hvor gennemsnitstemperaturerne ligger på 26-27 grader. Klimaet er behageligt, og badevandet er lækkert i helt indtil midten af oktober. Kulinarisk set er Halkidiki en gedigen lækkerbisken - ikke mindst, hvis man holder af frisk mad fra havet.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Grækenland
Grækenland besøges årligt af små 25 millioner turister, og det er et imponerende målestok for et land, der selv kun har 11 millioner indbyggere. De besøgende drages af la...

Afbudsrejser til Halkidiki

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Grækenland

Copyright © 2007-2022 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.