Afbudsrejser til Athen

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Athen, Grækenland

Athen, Grækenlands perle, er kendt for sine smukke oldgræske bygninger.

Akropolis (Græsk for: "Øvre by") er nok et af verdens mest kendte steder. Mange af de gamle byer i Grækenland er bygget omkring en akropolis, et sted hvor indbyggere kan være i sikkerhed under en eventuel invasion.

I Akropolis ligger blandt andet parthenon templet, som blev bygget af Perikles i det femte århundrede før Kristi fødsel. Det tog 9 år at bygge templet, der siden har været anvendt til mange forskellige formål. Fra tempel til en kirke, så en moské og til sidst et lager til at gemme store mængder krudt. I dag ligger meget af bygningen i ruiner, da venetianerne sprang krudtet i luften med en bombe i 1687. Bygningen er indtil videre blevet restaureret i 30 år og det kan tage mere end den dobbelte tid, før bygningen er færdigrestaureret pga. den store kompleksitet den er opbygget med.

Et lille tempel til ære for gudinde Athene, som blev rejst til minde om Athenes sejr over perserne, står også ved Akropolis. Tidligere har templet huset en stor statue af Athene, som desværre blev fjernet i 1686 af tyrkerne der ønskede at bruge stedet til at huse en kanon.

Hvis du ikke er blevet træt af at vandre op ad bakke til Akropolis, kan du tage en gåtur i centrum af Athens store handelsgade ?Ermou?. Ud over de mange lækre butikker og caféer på gaden, ligger parlamentet i den ene ende af gaden.

Klima
Juli og august er højsæson for turister i Athen. I disse to måneder, er det meget varmt og rarest at være ude om
eftermiddagen og om aftenen. Maj-juni og september-oktober er lidt billigere måneder at rejse i, der er ikke så mange turister og vejret er stadig rigtig lækkert. Om vinteren er det ikke unormalt at der falder regn i Athen, sne forekommer, men ikke så ofte, som vi er vant til her i Danmark.

Græsk Mad
Mad i Grækenland er ikke specielt krydret eller stærkt. Grækere elsker dog hvidløg og oliven, og meget af den mad du kan bestille på restauranter vil derfor indeholde disse to ingredienser. Sadziki (græsk yoghurt med hvidløg og agurker) er en specialitet, som de fleste danskere godt kan li?. Der serveres både kød og fisk. Begge dele er som regel meget friske og lækre. Hvis du gerne vil prøve noget lidt anderledes, så bestil Kalamari, blæksprutte, som steges i mindre eller større stykker.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Grækenland
Grækenland besøges årligt af små 25 millioner turister, og det er et imponerende målestok for et land, der selv kun har 11 millioner indbyggere. De besøgende drages af la...

Afbudsrejser til Athen

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Grækenland

Copyright © 2007-2022 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.