Afbudsrejser til Paros

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Paros, Grækenland

Paros tilhører øgruppen, Kykladerne, og er således beliggende midt i det græske øhav. Øen er indbegrebet af græsk charme og lokker hvert år tusindvis af turister til sig med sine dejlige sandstrande, fortryllende natur og gavmilde sol. De to hovedbyer på Paros er Parikia og Naoussa, der byder på hyggelige havneområder og fine shoppemuligheder. Endelig er Paros et af de få steder i Grækenland, hvor dykning er tilladt. Og så foregår det hele i et mageligt og afslappet ferietempo - i den helt rette sydlandske ånd.

Som nævnt ligger Paros i Kykladerne, hvilket betyder, at man er ultratæt på andre skønne øer, så som Mykonos, Santorini, Ios og Naxos, og det er således oplagt at kombinere sin ferie med et par dage på en af de andre skønne øer. Vælger man at nøjes med Paros, er der imidlertid nok at foretage sig.

Hovebyen er altså Parikia, som er bygget i helt klassisk kykladestil med enkelte venetianske huse. Her er hvide huse med flade tage, og sammen med de utallige små gyder, er Parikia som at bevæge sig i en hyggelig labyrint. Byens stolthed er kirken Ekatontapyliani - kirken med de 100 døre. Kirken blev beskadiget af et jordskælv i 1773 og er aldrig siden blevet genopført. Derfor hænger kirkeklokkerne den dag i dag i et træ i gården.

Tilbage i Antikken var Paros kendt for sin formidable marmor, og man kan stadig se marmorbruddet i Marathi gennem en 90 meter lang, mørk minegang. Blandt andet er Venus fra Milos hugget i parisk marmor, og rent faktisk byggede man i 1844 også Napoleons
gravsten i den enestående marmor. Også gaderne i Mamara cirka midt på øen er belagt med marmor, et rigtigt flot syn. Stedet kan nås via marmorbelagte stier fra den nærliggende større by Lefkas, hvorfra man kan fortsætte til Prodromos, hvor fænomenet gentager sig. Stien kan være lidt svær at finde, da den ligger i byens yderkant. De lokale ved dog udmærket, hvor den er, og så er det jo blot om at spørge om vej. Stien lyder navnet Byzantine Road.

Det er naturligvis også oplagt at bruge Paros som mål for bade- og strandferie. Der er flere gode strande, der primært består af rullesten og klipper. Vandet er skønt, og specielt i sommermånederne er badevandstemperaturerne fantastisk behagelige på 23-24 grader. Der er mulighed for at leje solsenge og parasoller på de fleste af strandene, og for dem, der har svært ved at ligge stille, udbydes der forskellige vandsportsaktiviteter.
Der er ingen lufthavn på Paros, så ferien starter med, at man lander på naboøen Santorini. Herfra går det med sejlbåd til Paros. Turen er skøn og (desværre) overstået på under en time.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Grækenland
Grækenland besøges årligt af små 25 millioner turister, og det er et imponerende målestok for et land, der selv kun har 11 millioner indbyggere. De besøgende drages af la...

Afbudsrejser til Paros

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Grækenland

Copyright © 2007-2022 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.