Afbudsrejser til Naxos

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Naxos, Grækenland

Naxos er den største ø i ø-gruppen Kykladerne og én af Grækenlands allermest funklende perler. Samtidig er øen - modsat mange andre - ikke overrendt af turister, og det er derfor muligt at nyde en ferie i fredelig idyl og uspolerethed.

Naxos byder på endeløse gyldne sandstrande, indhyllet i turkisblåt vand, og med det fine sand og lavt vand et godt stykke ud i havet, er strandene særdeles børnevenlige. Øen i sig selv er fantastisk smuk og suverænt den mest frodige ø i Kykladerne. Ifølge den græske mytologi er Naxos vinguden Dionysos' ø, og han lærte på sin tid øens lokalbefolkning vindyrkningens kunst, hvorfor der er adskillige ranke vinmarker, der bølger i den lette brise, foruden sirligt duftende citrusplantager og olivenlunde.

Når det kommer til strande, er Naxos ikke blot et badeparadis - det er det også - men der er endvidere mulighed for en lang række sjove vandsportsaktiviteter, så som vandski, windsurfing og snorkling. Får man nok af strandtilværelsen, byder resten af øen på intet mindre end fænomenal natur. Stik i vandrestøvlerne og se nærmere på øens bjerges mange gemte skønheder. Man kan også vælge at leje en bil eller en knallert for at nå hurtigere omkring på den store ø.

Naxos by er hovedbyen på øen. På bybakkens top knejser Kastro, den gamle bydel, med sin imposante borg, der stammer fra, da venetianerne regerede på øen. Heroppe venter snørklede middelaldergader med gamle venezianske huse, portaler og snævre tunneler samt charmerende tavernaer og indbydende
forretninger.

Når man rejser til Naxos, flyver man til naboøen Santorini, hvorfra der afgår færger og mindre både. Man kan også vælge at flyve på egen hånd til den græske hovedstad, Athen, og tage hurtigfærgen fra Piræus Havn til Naxos. Den tager små fire timer. Det kan også anbefales at tage på øhop mellem nogle af de nærliggende øer; kombiner for eksempel Naxos med Santorini, Paros eller Amorgos.

Se vores sektion om Afbudsrejser til Grækenland
Grækenland besøges årligt af små 25 millioner turister, og det er et imponerende målestok for et land, der selv kun har 11 millioner indbyggere. De besøgende drages af la...

Afbudsrejser til Naxos

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Grækenland

Copyright © 2007-2022 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.