Afbudsrejser til Samos

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Samos, Grækenland

Samos er en af de smukkeste øer i Grækenland. Samos er en grøn ø med skove og med mange steder at besøge. Samos ligger kun ca. 1 km fra Tyrkiet og mange turister har øen som deres foretrukne ø i det græske øhav. Samos er en ret stor ø på ca. 470 km2 og med et indbyggertal på ca 50.000. Øens primære erhverv er turisme og landbrug, hovedsageligt oliven og frugt. Samos produktion af hedvinen Ouzo betegnes som en af de bedste i Grækenland. Samos er berømt for skibsbygning og især de græske fiskerbåde kaikierne eller trehantiria.

De mest populære turistbyer er Pythagoureon og Kokkari. Begge byer har et stort udbud af butikker, restauranter og barer, men byerne har stadig bevaret den oprindelige og hyggelige atmosfære. Kokkari er specielt populært iblandt surfere fordi byen liggende ved øens blæsende nordkyst.

Seværdigheder på Samos
Samos hovedstad, Vathy, er meget smuk, beliggende i en bugt, med neoklassisk arkitektur, historiske kirker som Ag Spyridona og Ag Irini. I byen findes også et arkæologisk museum med mange artefakter fra tempeludgravninger såvel som et Byzantinsk museum. Pythagoureon er den tredje største by på øen, og er i sig selv et besøg værd. Her findes et lille arkæologisk museum, såvel som nogle interessante kirker. Ruinerne af oldtidsaldertempelet Heraion er også et besøg værd.

Samos natteliv
Vathy er byen med de fleste barer og diskoteker på øen, men også byerne Karlovassi og Pythagourion har et stort udvalg.

Maden på Samos
Samos har både internationale og græske

restauranter. Der er også mange traditionelle taverner i de mindre landsbyer, og ofte har de deres egne små specialiteter på menukortet.

Shopping
Landvin og Ouzo er en pæn souvenir som kan tages med hjem og nydes på de kolde vinternætter. Samos producerer også en del keramik, kunst og antikviteter, såvel som klæder, lædervarer og smykker. Samos også har en særlig slags tæpper som bliver kaldt Flokati.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Grækenland
Grækenland besøges årligt af små 25 millioner turister, og det er et imponerende målestok for et land, der selv kun har 11 millioner indbyggere. De besøgende drages af la...

Afbudsrejser til Samos

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Grækenland

Copyright © 2007-2022 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.