Afbudsrejser til Italien

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Italien

Kender du Italien? Italien er ikke bare pizza, pasta og fodboldfeber. Det er det også! Men Italien er ikke mindst fascinerende historie og storslået arkitektur, det er fabelagtig kunst og betagende landskaber, det er solskin og sindsrolige strande, det er tungesmeltende vine og verdens bedste køkken. Italien er dit livs ferie, og som det siges... "Har du ikke set Italien, har du intet set!"

Den italienske hovedstad, Rom, er en af de byer, du absolut skal besøge i dit liv. Rom emmer langt væk af historisk storhed, og der er bunkevis af historiske og arkitektoniske seværdigheder. Byens ukuelige nummer 1, er uanfægteligt det gamle amfiteater, Colloseum, hvis ruinvægge til stadighed driver af blodigt støv fra fortidens store gladiatorkampe. Derudover må man ikke afholde sig fra at besøge det selvstændige Vatikanet midt i Rom, pavens tilholdssted og skueplads for den nærmest overnaturligt smukke katedral, Peterskirken. Som et slags anneks ligger det Sixtinske Kapel med en fortræffelig kunstnerisk indretning og med Michelangos verdensberømte loftmalerier. Rom tilbyder desuden uendelige shoppemuligheder, og trænger man til en pause, kan man nyde solen og en caffé latte på den Spanske Trappe tæt på det smukke springvand, Fontana di Trevi.

Toscana-regionen i det centrale Italien er alle dage gået lige i hjertet på sine besøgende. Landskaberne er fortryllende og præget af vinmarker, oliventræer og citrontræer. Toscana gemmer desuden på Italiens førende rennæsanceby, Firenze, samt de gamle
middelalderbyer Siena og San Gimignano. Desuden vrimler det med gamle klostre og smålandsbyer, der understreger områdets mystik og rustik. Derudover sætter de toscanske mad- og vinoplevelser sig eftertrykkeligt på smagsnerven.

I forlængelse af Toscana ligger Umbrien, også kaldet Italiens grønne hjerte. Her finder du fantastiske bjerglandskaber af frodig skov og klare søer. I Umbrien kan du desuden besøge chokoladebyen Perugia, hvor du blandt andet kan smage stedets verdensberømte trøfler.

Den sydvestlige del af Italiens støvle lyder navnet Amalfikysten, som må betragtes som en af Europas allersmukkeste kyststrækninger. Ud over blændende natur finder du også den største, sydlige by Napoli med den originale italienske pizza, operaforestillinger og kunstmuseer en masse. Langs kysten indfinder sig desuden en perlerække billedskønne, pittoreske kystbyer, som blandt andre har haft vores egen H.C.Andersen som begejstret besøgende.

Vil man på badeferie har man ligeledes overdådige muligheder i Italien. I det nordøstlige hjørne - tæt på Venedigs gondoler - ligger de familievenlige badebyer Bibione og Lido de Jesolo. Længere inde i landet finder man Gardasøen i en skøn belligenhed mellem kiwitræer og appelsinplantager, bjerge og charmerende landsbyer. Nordvestkysten, også kaldet den Italienske Riviera, byder på en lang række rivierabyer med små, fine sand- og stenstrande lige til at gå ombord i. Der er et stort udvalg af caféer og restauranter, der serverer alt det bedste fra Middelhavet. Midt på Rivieraen ligger desuden Christoffer Colombu''s gamle fødeby, Genova. Ud for Amalfikysten, syd for Korsika, ligger den store ø, Sardinien, der har samlet alt det bedste fra Italiens fastland. Øen bliver ofte kaldt Europas Caribien og har sikkert nogle af Italiens bedste, hvideste sandstrande. Helt mod syd er der stadig gang i den gamle ferieø, Sicilien, der med sine gamle huse og spektakulære klippe- og bjerglandskber ikke har mistet det mindste af sin gamle charme.

Afbudsrejser til Italien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2021 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.