Afbudsrejser til Amalfi

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Amalfi, Italien

Amalfikysten - eller La Costiera Amalfitana - ligger i Campania-regionen i det sydvestlige Italien og betragtes af mange som en af verdens smukkeste kyststrækninger. Stedet er et charmerende, klassisk feriested, kendt for ikke mindst sine elegante badebyer med kridhvide sandstrande og maleriske bugter indhyllet i overdådige klippeformationer. Italienerne selv kalder kyststrækninger for "den guddommelige kyst", og i de mange små byer er der en pittoresk udsigt over det turkisblå hav foruden nogle indtagende stræder med et væld af små forretninger og hyggelige caféer.

Amalfikysten har gennem tiden hørt til de mest attraktive feriemål for såvel italienske som udenlandske turister. Ikke mindst har kysten været som en magnet for forskellige kunstnere, der blev tiltrukket af roen, klimaet og de billedskønne udsigter. Blandt andre søgte vores egen H.C. Andersen inspiration i de smukke kystbyer, ligesom flere af P.S. Krøyers harmoniske naturbilleder er blevet til i byerne på sydkysten af den sorrentinske halvø.

Amalfikysten byder på en lang række charmerende byer. Kystens hovedby hedder Amalfi, som kan karakteriseres ved små, stejle gader og mange trapper. Hovedattraktionen er byens domkirke Sant' Andrea med det 800 år gamle kirketårn. Amalfi har - som de fleste italienske byer - flere piazzaer (dvs. åbne pladser), hvor man fra en fortovscafé kan nyde en varm espresso og betragte de lokale mænd chatte på bænke og børn spille omkring med en rynket læderfodbold.

Der er mange spændende
udflugtsmuligheder, hvis man tager på ferie på Amalfikysten. Man kan således opleve den fantastisk smukke ø, Capri, i Napoli-bugten, vandre til toppen af vulkanen, Vesuv, eller nyde en rundtur i romernes gamle Pompeji. Endelig kan man i det allersydligste Campania se nærmere på byen Paestum, der med sine velbevarede græske templer beretter om tiden, hvor Campania var en græsk provins.

Folk fra Campania er i resten af Italien kendt for at være livsnydere, og stedet er da også leveringsdygtig af alle de bedste råvarer fra landet såvel som havet. Det afspejles i regionens køkken, der er kendetegnet ved enkle retter med friske råvarer, så som insalate caprese med tomat og bøffelmozarella, spaghetti alla vongole (med hjertemuslinger) og selvfølgelig pizzaen, der oprindeligt kommer fra Napoli. Derudover har den lokale vin i Campania også ry for at være blandt de bedste i Støvlelandet.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Italien
Kender du Italien? Italien er ikke bare pizza, pasta og fodboldfeber. Det er det også! Men Italien er ikke mindst fascinerende historie og storslået arkitektur, det er fa...

Afbudsrejser til Amalfi

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Italien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.