Afbudsrejser til Bari

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Bari, Italien

Bari - beliggende i regionen Puglia eller Apulien - er en af de største byer i det sydlige Italien med omtrent 330.000 indbyggere. Byen, der har en lang og spændende historie bag sig, ligger smukt placeret helt ud til Adriaterhavet, hvor den har status som en af Italiens vigtigste havnebyer. Samtidig er Bari centrum for økonomi og handel, en livlig universitetsby og ikke mindst en by fyldt med smukke, gamle bygninger. Og så kan man (måske) også møde selveste julemanden på rejsen til Italiens støvlehæl.

Der er en lang række historisk-kulturelle seværdigheder, man ikke må snyde sig selv for på en ferie til Bari. Rundturen kan passende starte i byens gamle kvarter, nemlig området omkring den centrale gade Corso Cavour. Her vandrer man rundt i snævre, labyrintiske gader, små gårdspladser og overdækkede passager, der oprindeligt blev bygget for at forvirre ubudne gæster. Det er en gåtur, der tager én langt tilbage i tiden.

Nogle få minutter til fods fra havnen ligger Swabians slot, hvis facade ligger mod den flotte Piazza Odegitria og St. Sabins katedral fra den tidlige middelalder. Et lille stykke derfra indfinder sig St. Nicholas katedralen, som blev bygget over 110 år fra 1087 til 1097. Øverst oppe er plantet en statue af St. Nicholas, og lyder det ikke bekendt? St. Nicholas kender vi almindeligvis som biskoppen af Myra i Tyrkiet. Denne har været model til selve julemanden. En legende lyder, at den gavmilde biskop engang kom forbi et hus, hvori der boede en mand med sine tre døtre.
Manden var desværre alt for fattig, til at nogen mand ville indgå giftermål med hans døtre, og det pinte ham dag og nat. Da Nicholas hørte dette, kastede han tre punge med guldmønter ind gennem det åbne vindue, og han kom således - præcis som julemanden - med gaver. Man kan dog alligevel spørge, hvad Nicholas så har af tilknytning til badebyen Bari. Efter Nicholas' død i 343 e.Kr. blev han begravet i Myra. Myra blev imidlertid angrebet omkring 750 år senere, og Myras lokale sømænd fik derfor den idé at bringe Nicholas i sikkerhed og sejle hans jordiske rester til Italiens østkyst, nærmere bestemt til Bari. Her byggede man en domkirke til ære for St. Nicholas af Bari.

Blandt Baris øvrige seværdigheder bør nævnes kirkerne Maria del Popolo og St. Scolastica samt foruden de pompøse paladser Sedile og Starita med det berømte solur. Endelig har byen en fantastisk hyggelig strandpromenade med hober af caféer, restauranter og små butikker - og selvfølgelig en god badestrand at boltre sig på i det dejlige klima.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Italien
Kender du Italien? Italien er ikke bare pizza, pasta og fodboldfeber. Det er det også! Men Italien er ikke mindst fascinerende historie og storslået arkitektur, det er fa...

Afbudsrejser til Bari

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Italien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.