Afbudsrejser til Sirmione

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Sirmione, Italien

Sirmione ligger i Lombardiet på spidsen af Benaco-halvøen i den sydligste ende af Gardasøen. Byen er særligt berømt for Catuls Grotter, som egentlig er ruiner af en romersk ville, samt en lang række andre historiske mindesmærker. Derudover lokker Sirmione turister til sig med sin hyggelige stemning, den fænomenale udsigt over søerne og det helt igennem vidunderlige landskab, der omkranser byen. Sirmione er uden tvivl et af de bedste feriesteder ved Gardasøen.

Ved første øjekast mødes man af byens imponerende borg, der tilhørte Scala-familien. Derfra føres man ind i en trafikfri og særdeles stemningsfyldt by. Gaderne emmer af italienskhed med sine gamle huse, buer og pladser, og en slentretur i gaderne er en stor oplevelse i sig selv. Bymidten lokker også med fine shoppemuligheder, og der er således et væld af små bikser og butikker, ligesom man kan handle dyrt ind af verdens førende modebrands. Det historiske centrum er uomtvisteligt bymidtens mest indtagende del. Her mænger storslåede palæer sig med små torve og arkitektoniske levn fra forskellige perioder.

Der er gode muligheder for at være aktiv på sin ferie til Sirmione. Der er flere fine stier og vandreruter med frodige oliventræer, cypresbuske, laurbærbuske og magnolier. Der er minigolfbaner og mulighed for at leje cykler, ligesom man kan windsurfe og ride i området. Der er også en lang række organiserede bådture rundt om halvøen, hvorfra man kan nyde både grotterne, fæstningen, og der standses også ved de varme kilder,
som ligger ude i søen. Netop disse svovlholdige varme kilder er årsagen til, at man har opført flere kurbade i området, og det er således muligt at få sig en ren "saltvandsindsprøjtning" til krop og sjæl.

Rejser man til Sirmione, er man samtidig helt tæt på Desenzano, der er naboby til Sirmione. Byen er ligesom Sirmione utroligt hyggelig med masser af restauranter, caféer og forretninger langs den bredde gågade og den indtagende søpromenade. Det er også her, man finder de bedste diskoteker og natklubber. I baglandet gemmer sig mellem vinmarker og olivenlunde det imposante tårn San Martino della Battaglia, som er et mindesmærke for de faldne under et blodige slag i 1859 mellem de østrigske og de Piemontesiske hære. Det er tilmed muligt at komme til tops i det 74 meter høje tårn, hvorfra udsigten over nærområdet er fremragende.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Italien
Kender du Italien? Italien er ikke bare pizza, pasta og fodboldfeber. Det er det også! Men Italien er ikke mindst fascinerende historie og storslået arkitektur, det er fa...

Afbudsrejser til Sirmione

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Italien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.