Afbudsrejser til Napoli

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Napoli, Italien

Napoli er hjemsted for den originale pizza og er desuden moder til en række af verdensberømte personligheder. Således har både klovnen Pulcinella, Sophie Loren og gadedrengen Scugnizzo trådt sine spæde skridt inden for byens grænser.

Napoli ligger i Campania-regionen og er den største by i Syditalien med lidt mere end en million indbyggere. Byen ligger smukt placeret i Napolibugten, og fra Merghellinahavnen er der en forbløffende udsigt til bjerget Vesuvius med den historisk betydningsfulde vulkan Vesuv, der i år 79 e.Kr lagde nærliggende Pompeji i askeruiner.

Napoli er en fantastisk spændende og levende by, og den byder på et væld af historiske seværdigheder, hvad enten, man er til paladser og slotte, kirker eller museer. Alene en slentretur gennem byens varme og hyggelige gader, forfører og charmerer på en måde, der gør indtryk helt ind i sjælen.

Der er mange museer i byen, men særligt to er i høj grad værd at besigtige. Museu Archelogico Nazionale præsenterer en stor kollektion af objekter fra det historiske Pompeji og Herculaneum. Der er for eksempel en besnærende samling overlevende statuer. Ligeledes er det nationale kunstmuseum Capodimonte et interessant bekendtskab. Blandt dets kollektioner, findes for eksempel værker af både Michelangelo, Raphael og Caravaggio.

Der er ikke noget sted bedre egnet end Napoli, hvis man ønsker at se opera. Operahuset, Teatro San Carlo fra 1737, er verdens ældste operahus, der fremdeles benyttes, og der er masser af forestillinger at vælge
mellem.

Tre gange årligt finder byen festhatten frem fra skabet. Her fejres den napolitanske biskop, Januarius, med brask og bram, og efterlader byen i festlig, fornøjelig folkelighed.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Italien
Kender du Italien? Italien er ikke bare pizza, pasta og fodboldfeber. Det er det også! Men Italien er ikke mindst fascinerende historie og storslået arkitektur, det er fa...

Afbudsrejser til Napoli

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Italien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.