Afbudsrejser til Rom

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Rom, Italien

Rom er Italiens hovedstad. Byen er landets største med 2,7 mio. indbyggere. Derudover er Rom den 3. mest turistbesøgte by i EU. Byen er fyldt med smukke arkitektoniske bygninger fra barok og renæssance tiden.

En af de mest kendte, må siges at være Colosseum. Bygningen er det største amfiteater der er blevet bygget i det romerske imperium. Ved dets opførsel var det bygget til at kunne huse ikke mindre end 50.000 tilskuere og blev brugt til gladiator kampe, samt tragedier og komedier. I dag er bygningen en ruin først og fremmest pga. sten-røverier og jordskælv, men stadigvæk virkelig et besøg værd.

Fortsæt til Fontana di Trevi og se det smukke 25,9 meter høje springvand. Flere legender omspinder stedet. En af legenden fortæller at alle der smider en mønt i springvandet og ønsker vil få sit ønske opfyldt. En anden fortæller, at hvis en turist smider en mønt i springvandet er man sikret at komme tilbage til Rom en dag, en tredje legende er, at hvis man med højre hånd kaster tre mønter over højre skulder ned i Fontana di Trevi, er man sikret et lykkeligt ægteskab.

Vil I en tur indenfor, så besøg de vatikanske museer. De vatikanske museer er en sammenslutning af forskellige udstillinger, der sammenlagt giver dig et helt fantastisk indblik i romersk og italiensk kultur. Køen er ofte meget lang, så det kan være en fordel at bestille billet hjemmefra, så man slipper for at stå udenfor og vente på at komme ind. På det vatikanske museer kan du blandt andet nyde kunst af Michelangelo,
Caravaggio, Titian og Leonardo.

I Rom kan man bevæge sig rundt på gåben, cykle eller køre i bil. Mange vælger dog at leje en scooter, da italienerne er kendt for deres fartglæde, og det derfor kan være en fordel at have noget mere manøvredygtigt end en bil.

Klima
Rom har typiske middelhavstemperaturer og der kan altså være meget varmt om sommeren. Det er også om sommeren der er allerflest turister i byen. Om vinteren er der køligt, men solen skinner, som regel og derfor kan det være helt fint at besøge byen om vinteren, når der er færre turister, og alting er billigere pga. lavsæson.

Mad
Selvom Italien nok mest er kendt for pizzaer, så byder Rom (og Italien i det hele taget) på mange andre lækkerier. Italien ligger tæt på middelhavet og derfor er der mulighed for et utal af skønne fiske og grønsagsretter.

Se vores sektion om Afbudsrejser til Italien
Kender du Italien? Italien er ikke bare pizza, pasta og fodboldfeber. Det er det også! Men Italien er ikke mindst fascinerende historie og storslået arkitektur, det er fa...

Afbudsrejser til Rom

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Italien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.