Afbudsrejser til Milano

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Milano, Italien

Milano ligger i Norditalien og har omkring 1,3 millioner indbyggere - lidt flere end i København. Regner man forstæderne med kommer vi dog op på 4,5 mio. og det er dermed den største by i Italien. Da Milano blev grundlagt af romerne var det under navnet "Mediolanum" hvilket betyder "midt i landet".

Milano er i dag en højkulturel by, blandt andet kendt for operahuset "Teatro alla Scala", som ligger på top 3 over de bedste operahuse i verden. Teatro alle Scala har blandt andet været vært for operaer dirigeret af den verdensberømte Arturo Toscanini og sunget af Maria Callas. Operahuset åbnede først gange dørene den 3. august 1778.

I klosteret "Santa Maria delle Grazie" kan du opleve et andet verdensberømt og fantastisk værk. Her hænger Leonardo Da Vincis berømte værk "Den Sidste Nadver". Maleriet oplever især i disse år en endnu større berømmelse efter Dan Browns udgivelse af "Da Vinci Mysteriet" hvor maleriet spiller en central rolle. Maleriet forestiller, som titlen antyder, Jesu - sidste nadver med sine disciple, mere præcist det øjeblik hvor Jesus fortæller at han i fremtiden vil blive forrådt af en af sine disciple. Mange tror fejlagtigt, at billedet er et freskomaleri, men da det er malet på en tør væg, har det ikke så godt kunnet modstå tiden, som vi ser det med ægte fresko malerier. Derfor bliver maleriet ofte restaureret. Sidste restaurering tog ikke mindre end 22 år.

Klima
Milanos gennemsnitstemperaturer om sommeren Jun-Sep ligger mellem 25 og 28 grader. Luften kan være
temmelig fugtig om sommeren og temperaturen vil derfor ofte opfattes varmere end den egentlig er. Falder der sne i Milano, så er der altid voldsomme snefald over 1-3 dage, med rekord på 80-100cm i 1985. Dette er dog ikke fuldstændig enestående, da der flere gange er faldet mellem 30-50cm i løbet af 1-3 dage i Milano.

Mad
Milano er godt nok en del af Italien, men har alligevel sit eget køkken. Af specialiteter heri kan nævnes "cotoletta alla milanese" som er paneret/indbagt kalkun eller svinekød. Dette minder meget om den tyske Wienerschnitzel. Ossobuco, en lækker gryderet med kalv i tomat eller citrusfrugt sovs. Milano og Italien i det hele taget er desuden kendt for fantastisk ost og vin. Den mest anvendte ost i Milano er Gorgonzola der spises for sig selv på brød eller puttes i et hav af retter for at give maden en mere krydret smag.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Italien
Kender du Italien? Italien er ikke bare pizza, pasta og fodboldfeber. Det er det også! Men Italien er ikke mindst fascinerende historie og storslået arkitektur, det er fa...

Afbudsrejser til Milano

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Italien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.