Afbudsrejser til Verona

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Verona, Italien

Verona er kendt for at være Romeo og Julies by. Her oser af stemning fra William Shakespeare historie og flere steder rundt i Verona har navne deraf. Verona er dog mere end Romeo og Julie og var oprindeligt en romersk bosættelse. Under Julius Cæsars tid, blev byen til den nordlige port for det centrale Romersk Imperium i Italien.

Verona har 260.000 indbyggere og byens centrum er på tre sider omgivet af Agide floden. Verona ligger på Po-sletten og har et tempereret klima med lange, varme somre og kolde, tågede vintre.

Sommermånederne ligger med temperaturen omkring 30 grader, men vinteren ligger med en temperatur på lidt under 10 grader. I Verona spiser man polenta i stedet for pasta. Polenta er en tyk majsgrød, som spises varm med reven parmesanost. Den serveres sammen med kødretter.

Der er mange historiske seværdigheder i Verona. Arenaen i Verona er et romersk amfiteater og er det 3. største i verden. Arenaen er ældre end Colosseum og teatret blev, dengang det blev bygget, brugt til gladiatorkampe. Senere i Middelalderen blev det brugt til fest og turneringer. Der var oprindeligt plads til over 30.000 tilskuer. I dag bliver Arenaen brugt til operaforestillinger og der er plads til 22.000 tilskuer.

Byens shopping gade er Via Mazzini og for enden af gaden ligger pladsen Piazza Erba, som er byens gamle og stadig fungerende markedsplads. Her er marked alle dage undtagen søndag. Pladsen er omgivet af charmerende og flotte renæssance- og middelalderhuse.

For enden af Piazza Erba ligger barok-paladset Palazzo Mafferi fra 1688, som har en meget flot arkitektur.

Fra pladsen kan du også shoppe på Porta Boraseri gaden, som er byens dyreste shopping gade. Gaden ender ved en af byportene, Porta Borsari. Går du denne vej ud af byen, kommer du til triumfbuen Arco dei Gavi, som er en rekonstruktion fra 1930?erne af den oprindelige bue, som blev bygget i det første århundrede e.kr.

Lidt længere ude end triumfbuen, ligger Castelvecchio Slottet, som er en kæmpe borg, der har en lang historie. Borgen blev bygget mellem 1354 og 1376 og er i dag restaureret og fungerer som Veronas kunstmuseum.

Der er mange kirker, pladser og broer i Verona. Bl.a. skal broen "Ponte Pietra" nævnes, som har overlevet som den ene ud af to romerske broer over floden Adige.

Du skal ikke gå glip af Shakespeares by. Her skal nævnes Julies hus, med Julies balkon og Romeos hus, som nogle af de seværdigheder, der skal ses. Casa di Giulietta (Julies hus) er et smukt hus fra 13-14. årh. og her finder du Julies balkon, som du kan komme op og stå på.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Italien
Kender du Italien? Italien er ikke bare pizza, pasta og fodboldfeber. Det er det også! Men Italien er ikke mindst fascinerende historie og storslået arkitektur, det er fa...

Afbudsrejser til Verona

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Italien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.