Afbudsrejser til Calabrien

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Calabrien, Italien

Calabrien eller Calabria, beliggende på støvlelandets tåspids, er med garanti en af Syditaliens mest indtagende og naturligt skønneste regioner. Calabrien er et folkefattigt højland præget af bjerge, skovklædte områder, snehvide sandstrande og en række fascinerende landsbyer i et uberørt landskab. Regionen er blandt Italiens allervarmeste, og selv i de koldeste måneder ligger gennemsnitstemperaturen ikke under 15 grader.

I Antikken var Calabrien en del af Magna Graecia, dvs. de græske kolonier i Syditalien, og mytologien mærker man i fulde drag i form af de eventyrlige, øde landskaber. Men Calabrien udgøres ikke af mytologi alene; således boede så store personligheder som Pythagoras i Calabrien, og i byen Sibari blev nogle af de bedste træningscentre for Antikkens OL-atleter grundlagt.

En ferie i Calabrien er først og fremmest lig med storslåede naturoplevelser. Store dele af naturen er temmelig uspoleret, og egnene er egentlig også til stadighed ret så ukendte. Bjergene er det første, man ser. Her findes både høje, barske og stejle bjerge med dybe slugter samt blødere og mere skovklædte bjerge med en rig flora og fauna. Bjerglandskaberne er særligt smukke i efteråret, når farverne skifter.

Der er tre store nationalparker i de Calabresiske Bjerge, nemlig Sila, Pollino og Aspromonte. Derudover er der ikke færre end 16 fredede naturreservater, så der er uendelig mulighed for at komme i ét med naturen. Derudover hører Calabrien til blandt Italiens bedste skiområder, og i
vintermånederne er der masser af sne i bjergene. Når sneen er smeltet er bjergene ligeledes populære til trekking eller ture på mountainbike.

Calabrien byder på en lang række interessante småbyer særligt langs kysten ud mod det Tyrrhenske Hav. Byernes største trækplaster er dog utvivlsomt deres indbydende sandstrande, der falder som perler på en snor langs hele kysten. Besøg for eksempel Scalea, Tropea eller Paola, som er blandt de allerbedste. Stik også forbi Reggio di Calabria, Calabriens tidligere hovedby, der ligger guddommeligt placeret ved Messina-strædet lige over for den sicilianske by Messina. Herfra kan man tage færgen til Sicilien på bare 20 minutter.

Det calabresiske køkken er repræsenteret ved nogle af Italiens bedste råvarer, dog uden at kunne sammenlignes med Toscana og andre deciderede "madregioner". Madkulturen i Calabrien afgøres af to væsentlige faktorer, nemlig nærheden til bjerge og nærheden til havet. Ferierer man langs kysten byder på store mængder fisk, herunder frisk tun, sværdfisk og søpindsvin, mens man på sin ferie i bjergene i højere grad kan sætte tænderne i kød, så som lam og vildt.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Italien
Kender du Italien? Italien er ikke bare pizza, pasta og fodboldfeber. Det er det også! Men Italien er ikke mindst fascinerende historie og storslået arkitektur, det er fa...

Afbudsrejser til Calabrien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Italien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.