Afbudsrejser til Toscana

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Toscana, Italien

Toscana er en himmerigsmundfuld for dem, der elsker kunst, historie eller blot at nyde livet. Den toskanske buffet bugner af bølgende vinmarker og olivenlunde, prægtig historisk arkitektur, gamle borge og smukke klostre, et fænomenalt køkken og overdådige vine, som alt i alt er forklædt af forbløffende, gudsbenåde omgivelser. Toscana er æstetikerens paradis, og har man først haft bare en snært af Italiens mest eventyrlige region på tungespidsen, vil man med garanti søge tilbage for at smage nærmere på stedets liflige og særegne livseliksir. Oplev Europas mest henrivende renæssanceby, Firenze, føl Middelalderen ligge på lur i Siena eller San Gimignano, eller nyd synet af Italiens smukkeste naturlandskaber overalt, du færdes. Velkommen til Toscana.

Toscana byder på en lang række fascinerende byer og seværdigheder, som det ganske simpelt er umuligt at nå omkring på et enkelt besøg. Regionens hovedby er Firenze, som er et must, når man begiver sig rundt i det nordlige Toscana. Firenze er fyldt til randen med store kulturskatte, hvoraf de fleste er at finde i den gamle, historiske bydel. Byen er et symbol på renæssancen i flere henseender, ikke mindst, når det kommer til maler- og byggekunst. Således boede på Michelangelo og Botticelli i Firenze i løbet af renæssancen. Se Michelangos mesterværker på Galleria Dell' Academica, og fortab dig i Botticellis verdensberømte "Venus' fødsel" på Uffizi-galleriet. I "Renæssancens vugge" bør også opleves den smukke bro Ponte Vecchio over
Arno-floden. Endelig er byen udsøgt, når det kommer til såvel shopping som restaurant- og caféliv. Nyd en friskbagt stenovnspizza i stearinlysenes skær, og forfrisk dig med en af de lokale hvidvine i den tidlige aftens sidste solskinstime med udsigt over byens tage. Et er vist, Firenze er det hele værd!

En anden stor oplevelse i Toscana er den sprællevende universitetsby Pisa med det verdenskendte "Skæve tårn". Tårnet hælder fire meter til siden, og du kan - hvis du tør - vælge at tage trappen helt til toppen. Det skæve tårn ligger på den smukke Miraklernes Plads, hvor du også kan opleve Domkirken, Dåbskapellet og kirkegården.

Toscana råder ydermere over en perlerække af indbydende småbyer. Naturen er i højsæde både i Pistoia og Barga, hvis områder er præget af skønne bakker, vinmarker og olivenlunde, skovklædte bjerge og dybe kløfter.

Ønsker man at fanges stærkere i Toscanas historiske knæhase, er Coiano og Castelnuovo-Cignano perfekte valg. Her kan du bo i gamle klostre eller nærstudere 1000 år gamle slotte alt sammen i forbløffende omgivelser.

Endelig er den gamle middelalderstad Siena en storslået oplevelse på din toskanske ferie. Vandr en tur inden for bymuren, og udforsk de stejle middelaldergyder, gotiske kirker og storladne paladser. Midt i byen finder du desuden det store faneformede Piazza del Campo, der hver sommer byder på det legendariske hestevæddeløb Il Palio.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Italien
Kender du Italien? Italien er ikke bare pizza, pasta og fodboldfeber. Det er det også! Men Italien er ikke mindst fascinerende historie og storslået arkitektur, det er fa...

Afbudsrejser til Toscana

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Italien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.