Afbudsrejser til Madrid

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Madrid, Spanien

Madrid er Spaniens hovedstad og et perfekt rejsemål, hvis man ønsker en storbys ferie. Her er en sydlandsk atmosfære, historie overalt og oplevelser for alle. Byen er Spaniens centrum og har et væld af seværdigheder, god gastronomi, et attraktivt natteliv og er hjemby for et af historiens mest succesfulde fodboldhold, Real Madrid.

Der er 3,5 millioner indbyggere i Madrid, men tæller man de omkringliggende forstæder med, er indbyggertallet omkring 6 millioner. Madrid har et tempereret middelhavsklima, hvor der er kolde vintre med snefald og varme somre med temperaturer omkring 35-40 grader. 90 % af spanierne er romersk-katolsk og hver by har sin egen skytsengel. De fejre hvert år skytshelgens dag, som falder forskellige fra by til by, så hvis du vil opleve en religiøs begivenhed, er det en god idé, at tjekke op på hjemmefra, hvornår der fejres skytshelgensdag i fx Madrid. Spanien er kendt for tapas og overalt i Madrid er der tapascaféer og tapasbarer, hvor du kan få smagsprøver på det bedste af det spanske køkken. Du kan selv sammensætte de mange udvalg af retter.

Når du skal på opdagelse i Madrid, er der rigtig mange anbefalelsesværdige seværdigheder. Det er nemt at komme omkring, da du kan tage Metroen rundt.

Puerto del sol er Spaniens centrum, herfra måles alle landets kilometerafstande. Ved Puerto del sol ligger Plaza Mayor, denne plads er omgivet af historiske bygninger og har selv været central rolle i historien. Her har der været store festivaler, tyrefægtninger og

kongekroninger. Er du interesseret i arkitektur eller historie, er Catedral de la Almudena værd at se. I 1879 blev byggeriet påbegyndt og i 1993 blev den indviet af Paven. I forhold til de traditionelle spanske kirkebyggerier, er katedralen meget elegant og lys. Kirken ligger ved Kongeslottet; Palacio Real, som er et af Europas største slotte med over 2.000 værelser. Kongefamilien boede der indtil 1931 og i dag benytter slottet i officielle anledninger. Det er et storslået slot og værd at slå sin vej forbi. Det er mulig at slentre en tur i den tilhørende slotspark eller komme ind og se flere af rummene på slottet, hvor du kan gå rundt på egen hånd eller på en guidet tur.

Har du lyst til at se nærmere på Madrids historie, er der mulighed for at se flere museer, for eksempel Museo Cerralbo, der udover at vise Madrids historie også er et imponerende bygningsværk. Har du brug for et pusterum, er El Retiro et godt sted. Dette er Madrids grønne åndehul. Her er haver, springvand, blomster og en rigtig flot sø, hvor du tage ud og sejle. Der er også dejlige udendørscafeer, hvor du kan sidde og nyde et måltid. Er du lidt sportsinteresseret er Estadio Santiago Bernabéu et must. Real Madrids hjemmebane kan huse 80.000 tilskuer, hvilket giver en fantastisk oplevelse, når der spilles kamp. Ved stadionet er der også Museum, hvor der fortælles om Real Madrids og spansk fodbolds historie.

Går du efter at shoppe, er Madrid Spaniens shoppingby nr. 1. Her er et væld af butikker, gågader og varehuse, især området mellem Sol-pladsen og Gran Via.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Spanien
Sol, siesta og heftige temperamenter. Underskønne naturlandskaber, dragende landsbyer og kridhvide paradisstrande. Arkiketur og historie. Paella og sangria. Romantik og l...

Afbudsrejser til Madrid

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Spanien

Copyright © 2007-2021 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.