Afbudsrejser til Frankrig

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Frankrig

Frankrig er verdens mest besøgte land, og det er ikke svært at fatte. Frankrig er både afvekslende og dynamisk, men samtidig forudsigelig og selvfølgelig. De 26 franske regioner er særegne på hver deres måde og beretter om hvert deres Frankrig, der unægteligt gemmer på store oplevelser for enhver, hvadenten man drømmer om høje bjerge, landlig bondeidyl eller hæsblæsende storbyliv.

Har du sagt Frankrig, har du samtidig sagt Paris. Byernes by er indbegrebet af romantik og varme følelser, og hvorend du færdes, oplever du en magisk følelse af levende lykke og legende lethed. Den smukke Seinen, der flyder gennem bymidten, er en stor oplevelse på en aftensejltur, hvor byens lys oplyser den gamle flod i gyldne farver. Paris er berømt for kunst og arkitektur, og der er en lang række seværdigheder, du bare skal give dig tid til, hvis det er dit første møde med byen. Start på Montmartre, den 130 meter høje bakke, som huser flere store attraktioner. Her kan du først og fremmest nyde synet af Sacré Coeur kirken samt lade dig smigre af den forførende Cabaret-forestilling på Moulin Rouge. Dernæst kan du passende slå vejen forbi byens førende kunstmuseum, Louvre, med Da Vincis legendariske Mona Lisa. Du bør også sejle den korte tur ud til Île de la Cité og Paris? flotteste kirke, Notre Dame katedralen fra Victor Hugos klassiker, Klokkeren fra Notre Dame. Endelig skal du ikke holde begge ben på jorden og afholde dig fra at nyde udsigten fra det mægtige, små 300 meter høje Eiffeltårn med
fabelagtig udsigt over Lysets By.

I Nordfrankrig findes desuden regionerne Normandiet og Alsace. Normandiet med sine spændende, historiske mindesmærker om invasionen under 2.Verdenskrig, idylliske bagland med skove, bakker og frodige æbleplantager, der sørger for regionens berømte æblecider. Alsace er det gamle Frankrig, bondeidyl, frodige, dybe dale og grønne vinmarker, bindingsværkslandsbyer og de blide Vogeserbjerge i baglandet. En uforbedrelig oplevelse.

Længere mod syd, i Frankrigs østlige del, ligger de franske Alper. Her er frisk bjergluft i drømmende udsigter, svalende dukkerter i rolige bjergsøer og græssende kreaturer langs farverige landsbyer. Om vinteren omdannes stedet til et paradis for skibumser og andre ?snehunde?.

Syd for Alperne ligger Provence-regionen med utallige billedskønne naturlandskaber for eksempel i form af solsikkemarker og bølgende, blålilla lavendelmarker. Provencanerne er levemænd, bon-vivants, hvis formål med livet hele tiden er at få de grundlæggende behov opfyldt på bedst mulig vis. Man spiser og drikker således fantastisk i Provence, hvis køkken smukt omtales Solens Køkken. De provencalske kokke har stor forkærlighed for hvidløg, tomater og oliven, og de gamle bonderetter Ratatouille, Perlehøne og Bouillabaisse er igen blevet højeste mode. Til maden drikker man selvfølgelig de lokale vine så som Côtes du Rhône og Chateauneuf-du-Pape.

Det sydligste Frankrig, også kaldet den Franske Riviera, er et paradis for sommergæster, og rivierabyerne falder som perler på en snor langs hele den azurblå Middelhavskyst. Nice er Frankrigs mest besøgte by næstefter Paris, og den trendy og farverige feriemetropol er da også svær ikke at falde i svimer over, hvadenten man bevæger sig langs den smukke strandpromenade, nyder gourmetlivet på en af de mange seafoodrestauranter eller forlyster sig i bymidtens overdådige shoppebuffet. Nice ligger desuden tæt på ?Hollywoodbyerne? Cannes og Saint Tropez, hvor man kan smage lidt på jetsettilværelsen. Derudover kan man blot 20 kilometer fra Nice gå ombord i spillebyen Monte Carlo i det selvstændige Monaco, ligesom man har mulighed for at tage båden til den frodige ferieø, Korsika.

God rejse!

Afbudsrejser til Frankrig

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.