Afbudsrejser til Alsace

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Alsace, Frankrig

Alsace er en frodig region i det nordlige Frankrig på grænsen til Tyskland og Luxembourg. Her er fyldt af historie og mange slag er blevet udkæmpet af tyskere og franskmænd. Alsace byder på en afvekslende landskaber med sin beliggenhed mellem Rhinen og Les Vosges-bjergene. Her er det muligt at tage på vandretur eller cykeltur. Har du ikke selv bil med, kan du leje en bil eller tage på nogle guidet ture, som Route du vin.

Der bor ca. 1,7 millioner indbyggere i Alsace og regionen er 190 km fra nord til syd dog 50 km fra øst til vest. Klimaet er kontinentalt og de nærtliggende bjerge giver indflydelse på vejret. Vintrene kan være strenge og Vogeserne er et yndet skiområde med mange vintersportssteder. Om sommeren er der til gengæld varmt og både foråret og efteråret har hver deres charme, med lunt vejr.

Udover den skønne natur, har Alsace også skønne charmerende byer, som er værd at se. Du kan ikke undgå at komme igennem nogle af de små byer, der emmer af historie, hvis du er på cykeltur. Her vil du finde farverige bindingsværkshuse og altankasser, der bugner af blomster. Vil du til en større by, er Strasbourg en oplagt mulighed. Byen er ?hovedstaden? i Alsace og huser 600.000 indbyggere. Strasbourg har altid været under tysk indflydelse og dette ses på arkitekturen, sproget og madkulturen. Skal du af sted i de første tre uger i juni, lægger hovedbyen Strasbourg scener til en international musikfestival. Strasbourg stammer fra romertiden og centrum ligger på en ø.

Byen er præget af bindingsværkshuse og midt i det hele ses den 142 m høje domkirke i lyserød sandsten og er af gotisk stil. Hver dag kl. 12.30 slår det astronomiske ur, som sætter gang i forskellige figurer, som så bevæger sig rundt. Dette er en meget sjov oplevelse. Strasbourg er ikke kun historie, men er også en by med lig og mange butikker. Byen huser også Europarådet, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og en uge om måneden, Europaparlamentet, som har en imponerende bygning ud til vandet.

Ca. 60 km fra Strasbourg ligger vinrutens hovedby Colmar. Dette er absolut en af de smukkeste byer i Alsace. Der er smukt dekorerede bygninger i den gamle bydel og i det område der kaldes " lille Venedig ". Her er flere museer, som kan anbefales. Blandt andet Frédéric Bartholdy museet, hvor den kendte skulptør, som skabte frihedsgudinden, boede.

En anden seværdighed der er værd at se og som ligger i næsten 800 m højde, er Haut-Koeningsbourg. Borgen er 1000 år gammel, men det meste af den brændte ned under svenskerkrigen i 1633. For 100 år siden blev den genopbygget.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Frankrig
Frankrig er verdens mest besøgte land, og det er ikke svært at fatte. Frankrig er både afvekslende og dynamisk, men samtidig forudsigelig og selvfølgelig. De 26 franske r...

Afbudsrejser til Alsace

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Frankrig

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.