Afbudsrejser til Norge

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Norge

Norge er intet mindre end et suverænt ferieland, og vores nabo mod nord er da også flere gange tidligere blevet kåret til noget så fornemt som "verdens bedste rejsemål". Populariteten må hovedsageligt tilskrives de overdådige naturlandskaber, som uanset årstiden indbyder til bevægelse og aktivitet, og som ikke kan undgå at have en beroligende, rekreativ effekt på sjælen. I sommermånederne gøres de store skovarealer og tårnhøje bjerge til genstand for telttur og trekking, og det absolut idylliske landskab transformeres om vinteren til én stor, fornøjelig omgang "glatbane".

Det sydlige Norge er perfekt egnet til trekking og telt- og vandreture. Det er let at sejle med båden fra enten Hirtshals eller Hanstholm til Kristiansand, og herfra går der mindre end fem kilometer, før du befinder dig i de smukke, stærkt kuperede terræner. Der ligger flere fjeldparker og naturresorts i området omkring Kristiansand. Kør for eksempel til Bortelid-parken 100 kilometer mod nord. Herfra har du et perfekt udgangspunkt for en aktiv bjergferie med rig mulighed for blandt andet vandre- og cykleture. Du kan også sejle i kano eller bade i en af de mange, betagende fjeldsøer.

Fra Kristiansand et godt stykke oppe ad vestkysten ligger Norges tidligere hovedstad, Bergen. Byen, og den tilhørende skærgård, er på imponerende vis omkranset af ikke færre end syv fjelde, og tager man Fløibanen til toppen af fjeldet, får man serveret en aldeles formidabel udsigt over den billedskønne by. Bergens bymidte er
usandsynligt indtagende, og de karakteristiske trægavlhuse står smukt i de snævre brostensgader og emmer af glemslens Norge.

Fra Bergen kan du desuden stige om bord på den legendariske Hurtigrute mod Nordkap. Det er dog langt nemmere at flyve til Alta, men selvsagt mindre charmerende. Nordkap er Norges nordligste punkt og den ultimative naturoplevelse. Her er der lyst hele døgnet i sommermånederne, og du kan for eksempel nyde et lækkert, intimt måltid mad på
restaurantterrassen med midnatssolen som nakkestøtte og med udsigt til havet og det vældige dyreliv. En storladen, unik og livsbekræftende oplevelse.

Rejser du længere op ad vestkysten kommer du til Aalesund eller Nordens Venedig, som byen også kaldes. Aalesund ligger yderst fordelagtigt, direkte ved havet, og er omgivet af en lang række småøer og fjelde. Vandet flyder lifligt gennem den bedårende bymidte, som desuden er præget af prægtige husfacader og små, skæve spir, udtrykt i nyere Jugendstil.

Den norske hovedstad, Oslo, er mødet mellem tradition og modernitet. Byen ligger i bunden af Oslofjorden, og de mange pompøse, ultramoderne bygninger står i flot kontrast til bjergene og vildmarken, der danner krans om Norges største by. I Oslo kan du for eksempel slænge dig på den lange strøggade, Karl Johan, hvor også Kongeslottet befinder sig, eller du kan få en klump i halsen over Edvard Munchs "Skriget" på Munchmuseet.

Norge er en af Europas mest snesikre destinationer, og der ligger som oftest et tykt lag allerede fra oktober og helt til sidst i maj. Der er et utal af spændende skisportsbyer, fx den gamle klassiker, Geilo, som med sine børnebakker og mange grønne og blå pister er ideel for børnefamilier. Desuden er Geilo kendt for at tilbyde kite-skiing, som svarer til kite-surfing, men på ski. Du kan også vælge Trysil godt 200 kilometer fra Oslo. Stedet har Skandinaviens største alpinanlæg, og der er glimrende muligheder for både alpin og langrend. Samtidig er der bunkevis af begynderbakker, så alle kan være med.

Afbudsrejser til Norge

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.