Afbudsrejser til Østrig

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Østrig

Østrig er på turistsiden klart populærest som skidestination. Men alpelandet byder på store eventyr året rundt, ikke mindst om sommeren, hvor den guddommelige natur for alvor kommer til syne - og til ret. Derudover besidder Østrig - i sin hovedstad Wien - uomtvisteligt én af Europas allersmukkeste og mest charmerende storbyer.

Den østrigske natur er velsagtens blandt Europas flotteste. Landet er gudsbenådet med et utal af høje bjerge, smukke dale, dybgrønne græsgange og spejlblanke søer, og især i den vestlige og sydvestlige del af landet, er det vanskeligt ikke at tabe både næse og mund - og alt andet - over de majestætiske scenerier.

Vælg for eksempel Salzburgerland (delstaten Salzburg) i det nordvestlige Østrig, hvor du får serveret et fantastisk smukt, varieret landskab fra et sørigt lavland i nord, over Salzburgs idylliske, bløde alpeland til Østrigs højeste bjerg, Grossglockner. Derudover kan du også opleve de imponerende Krimmler-vandfald, der styrter hele 380 meter ned i tre trin, inden de enorme vandkaskader brager ned i Salzach-floden.

Cirka 50 kilometer sydøst for Salzburg ligger Salzkammergut, der af mange regnes for værende blandt Østrigs mest yndefulde områder. Flere end 40 søer, med Attersee som den største, pryder landskabet, der også byder på den høje Dachstein-bjergkæde. Området omkring Salzkammergut er med sine mange søer ideelt til både cykle- og vandreture. Ydermere forefindes flere, store kursteder, blandt andre Bad Ischl og Bad Aussee, som henter deres store
saltmængder i områdets Nordlige Kalkalper, der også er et besøg værd.

Søger man den ultimative naturoplevelse, kan man ikke komme uden om bjerglandet Tyrol i det sydvestlige Østrig. Her har du piger i dirndl, jodlesang og pompøse alper til alle sider, og sammen med den babyblå himmel, de idylliske dale og de atmosfærefyldte alpelandsbyer, er Tyrol en oplevelse, du sent vil glemme. Der er mange skønne byer i Tyrol, som for eksempel Innsbruck, St. Anton og Zell am Ziller. Den lille bjergby Mutters er to gange blevet kåret som Tyrols smukkeste by, og selv om Mutters ligger nærmest på motorvejens frakørsel, er stedet fyldt til randen med fred, ro, hygge og idyl, der sammen med den overdådige bjergkulisse opfordrer til lange vandreture og afslappet feriefornøjelse.

Østrigs hovedstad Wien er et ret så undervurderet storbymål, og det må siges at være en skam, for der er masser at komme efter. Det mente UNESCO også, da man i 2001 valgte at udpege Wien til Verdensarvslisten. Den gamle kejserby, der byder sig til på kanten af den skønne, blå Donau-flod, lader megen af sit leben udgå fra den store Stephansplatz midt i byen, hvor du finder en af Europas flotteste middelalderdomkirker, Stephansdom. Her kører hestevogne rundt i de gamle gader, og små shoppegader danner et fint spindelvæv rundt om pladsen. Ikke langt fra Stephansplatz ligger Wiens Statsopera, hvor du kan opleve alt det bedste fra den berømte, østrigske finkultur. Østrig er selvfølgelig også berømt for sine kager og søde sager, og over alt i Wien finder du små, hyggelige caféer og konditorer, som byder på Sachertorte, Apfelstrudel, Knödel, Mozartkugler og meget andet. I kaffekoppen har man selvfølgelig Wiener Melange. Som en sjov, anderledes oplevelse, når man er i Wien, kan man tage forbi det farvestrålende Hundertwasserhaus, designet og opført af Østrigs store maler og arkitekt, Friedrich Hundertwasser. Huset, der i dag fungerer som helt almindeligt lejlighedskompleks, er opført i jugendstil og er én stor munter farvebombesprængning, der giver glæde i sjælen.

Afbudsrejser til Østrig

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.