Afbudsrejser til Salzburg

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Salzburg, Østrig

Mozarts fødeby er Salzburg og byen er kendt fra filmen "Sound of music". Salzburg byder på et godt ski-terræn om vinteren og er om sommeren en charmerende by med det berømte festspil ? Salzburger Festspiele?. I forbindelse med festspillet kan du opleve teater, optog, koncerter og gadeteater. Uanset hvornår på året du besøger Salzburg, er der meget at se. I sommerens løb er der også imponerende slotskoncerter og i efteråret er der fleres store markedsfester i Salzburg.

Salzburg har ca. 150.000 indbyggere og ligger ved Salzach-flodens bredder i det vestlige Østrig og ved Alpernes nordlige grænse. Klimaet er moderat, men er præget af Bjergenes alpine klima. Vintrene er kolde med meget sne, ikke mindst i Alperne. Somrene er lune med en del nedbør. Der er flere gode spisesteder i Salzburg og herlige øl, som på fx Augustiner Bräu, hvor øllen brygges af munke.

Bybilledet er præget af mange bygninger i barokstil, som fornemme kirker, slotte og paladser. Dette giver Salzburg en charmerende stemning af middelalder, som du ikke kan undgå at blive grebet af, når du går rundt i byens gader. Ved residenzplatz, ligger Salzburg residenz, som var hovedsæde for ærkebiskopperne i Salzburg. De prægtige stadsstuer skal ses og bygningen huser også flotte loftmalerier. Fra denne bygning, kan du hver dag kl. 7, 11 og 18, høre det verdensberømte klokkespil.

Domkirken i Salzburg er et af de bygningsværker, der viser barokstilen. Byggeriet af domkirken varede fra 1614-1628 og udenfor

kirken står fire figurer, som forestiller helgenerne Paulus, Peter, Rupert og Virgil.

Et af Europas største velbevarede middelalder fæstningsanlæg er Hohensalzburg. Fæstningen blev grundlagt i 1077, men var først helt udbygget i 1600 tallet. Hohensalzburg ligger på en bakke midt i byen 119 m oppe. Herfra er der en smuk udsigt over byen.

Når der skal handles, er den gamle handelsgade, Getreide gasse, et besøg værd. De fleste af gadens butikker har udsmykkede jernskilte, som giver en hyggelig stemning. Der er mange gode butikker og idylliske gårdmiljøer.

Andre seværdigheder der bør ses er Mozarts gamle barndomshjem, som nu er lavet om til museum. Huset ligger på Getreidegasse 9. Pferdesschwemme er et utrolig flot springvand, hvor hoffets heste blev vandet og gjort rene.

Mirabell slottet og slotsparken er også et besøg værd. Slottet er fra starten af 1600 tallet, men brændte 1818 og blev derefter genopbygget i klassicistisk stil. Slottet har en fantastisk Marmorsal og trappeopgang og huser i dag et bibliotek og noget af byens administration. Slotsparken blev anlagt i 1690 med springvand, planer og smukke bede. I parken findes Zauberflötenhäuschen, som er stedet hvor Mozart komponerede Tryllefløjten.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Østrig
Østrig er på turistsiden klart populærest som skidestination. Men alpelandet byder på store eventyr året rundt, ikke mindst om sommeren, hvor den guddommelige natur for a...

Afbudsrejser til Salzburg

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Østrig

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.