Afbudsrejser til Tyskland

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Tyskland

Tyskland er på forunderlig vis et ganske overset rejsemål for os danskere. I årtier har vi i stedet været tilbøjelige til at vælge den længere tur ned til Italien, Frankrig eller sågar Spanien og har på den måde kun brugt vores nabo mod syd som transitnation. Det må imidlertid siges at være en kæmpe brøler. Tyskland er nemlig langt mere end øl, pølser og Folkevogn - det er et mangfoldighedernes land, som med garanti er et af Europas mest fascinerende lande, og som kan tilbyde oplevelser nok til 100 års ferie.

Tysklands storbyer er et kapitel for sig, og både Hamborg, München og Köln er alle større end København og perfekte til et forlænget weekendophold. Hamborg med sin flotte havn, den store shoppegade Mönckebergstraβe samt Reeperbahns afsindige natteliv i St.Pauli-distriktet. München med sin helt igennem formidable arkitektur, smukke gamle bydel og ikke mindst suveræne Oktoberfest. Og Köln med sin hårrejsende Dom, Europas vel nok eneste domkirke, der for alvor kan udfordre Peterskirken i Rom. Berlin rager imidlertid ud over disse udmærkede metropoler og markerer sig som Tysklands hovedstad i de fleste henseender. Berlin mønstrer en lang række historiske mindesmærker og vartegn, som for eksempel den gamle byport Brandenburger Tor, Alexanderplatz i Østberlin, den Jødiske Kirkegård, Checkpoint Charlie og East Side Gallery, hvor der er stadig står rester af Berlinmuren. Berlin er på samme tid moderne og med på beatet. Kurfürstendamm er Berlins længste shoppegade med mærkevarer,
hvor også trendy caféer og fancy cocktailbarer har fundet hjerterum i gadebilledet. Nok er pulsen høj i Berlin, men byen har samtidig fået prædikatet "Europas grønne hovedstad", hvilket ikke er svært at forstå. Adskillige steder i byen er der således parker og små grønne områder, hvor man kan nyde roen, mens S-bahnen snor sig forbi i sneglefart.

Tyskland har en intet mindre end pragtfuld natur. Den nordlige landsdel består hovedsageligt af flade morænelandskaber, og Nordsøkysten mellem Danmark og Holland er præget af marskområder og flotte diger. Tager man længere sydpå, til midtlandet, hæver det tyske mellemhøjland, Mittelgebirge, sig, med Sudeterbjergene i øst, der knejser over 1000 meter og afslører spor af tidligere vulkanaktivitet. Endnu længere mod syd ligger de tyske kalkstensalper med Zugspitze som højeste punkt på små 3000 meter.

Schwarzwald i Tysklands sydvestlige hjørne er uden tvivl et af landets skønneste områder. Grønne enge, frodig skov, spejlblanke søer og charmerende vinmarker dækker landskabet, og der er flere afmærkede cykle- og vandreruter med udsigtsposter, der i ren charmeoffensiv sikrer nogle enestående billeder. Ydermere ligger den spændende, moderne middelalderby Freiburg kun en stenkast væk.

Få timer fra den danske grænse ligger det velbesøgte Harzen, hvor bjerge, skove og søer omslutter hyggelige byer som Goslar og Bad Harzburg. Harzen tilbyder desuden idylliske vandreture og halsbrækkende bjergklatring for de mere vovede.

Delstaten Mecklenburg-Vorpommern i det nordøstlige Tyskland huser de gamle Hansestæder Rostock, Wismar og Stralsund, hvor det er svært ikke at falde i staver over de smukke husfacader, hvoraf flere er optaget på UNESCO''s Verdenskulturliste. Derudover er naturen skøn i Mecklenburg, og der er ikke færre end tre nationalparker, man kan besøge.

Afbudsrejser til Tyskland

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.