Afbudsrejser til Oldenburg

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Oldenburg, Tyskland

Universitetsbyen Oldenburg ligger på Lüneberger Heide i delstaten Niedersachsen i det nordvestlige Tyskland og er de senere år vokset gevaldigt som udflugtsmål. I byen og i det omkring liggende område findes et stort udvalg af welnesshoteller, og så kan man boltre sig hele året i det populære indendørsskicenter Snowdome.

Det er en attraktion i sig selv blot at foretage en spadseretur gennem Oldenburgs historiske bykerne. Ad de større gader ligger højmoderne villaer, og i de smalle brostensgader vælder velbevarede klassicistiske bygningsværker frem, som et udsøgt levn fra byens tidligere Regent Peter Friedrich Ludwigs epoke. Oldenburg kom ud af 2.Verdenskrig med kun få skrammer på sig, og bybilledet er i det hele taget præget af gamle bygninger i imponerende stand, herunder det imponerende, gotiske statsteater, Oldenburgische Staatstheater, der med sin besnærende kuppelhvælving har præget bybilledet i mere end 100 år. Den mest pompøse bygning i den gamle bydel er dog uomtvisteligt det gamle Oldenburger Schloss, der med pragt og flamboyance beretter kulturhistorie til sokkeholderne.

Landmuseet, Landesmuseum für Natur und Mensch, helt fra 1836, er et betagende sted at få indsigt i Nordtyskland moderne natur- og kulturhistorie. Her er blandt andet udstillinger med titlerne Mose, Kyst og Marsk.

Er man i Oldenburg i vinterhalvåret, kan man ikke undgå at blive præsenteret for den lokale grønkål, også kaldet Oldenburger Palme. Byen står i en kort periode på den anden ende, som bedst kan
sammenlignes med Münchens Oktoberfest. Her festes, synges og spises kål til den store guldmedalje, og ved begivenhedens afslutning kåres sågar på feterende vis årets kålkonge, Oldenburger Kohlkönigs.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Tyskland
Tyskland er på forunderlig vis et ganske overset rejsemål for os danskere. I årtier har vi i stedet været tilbøjelige til at vælge den længere tur ned til Italien, Frankr...

Afbudsrejser til Oldenburg

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Tyskland

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.