Afbudsrejser til Berlin

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Berlin, Tyskland

Berlin er Tysklands hovedstad og en af Europas nye metropoler. Rejser du til Berlin, vil du opleve en interessant by med et væld af historie og kultur; og som bærer præg af delingen under den kolde krig. I byen finder du ud over historiske seværdigheder, også gode shopping muligheder, museer, teatre og cafeer.

Berlin har 3,5 millioner indbyggere og ligger i en tempereret klimazone. Den årlige gennemsnitstemperatur ligger på 8,9 C. De varmeste måneder er juli og august med gennemsnitstemperatur på henholdsvis 18,5 C og 17,7 C. I Berlin er befolkningen præget af de mange immigranter, der er kommet til igennem tiden og dette høres på deres dialekt.

Rejser du til Berlin, er der flere seværdigheder, som er værd at ligge sin vej forbi. Museumsinsel består af 5 museer, som fylder 1 km2 tilsammen. Museerne er bygget i 1800 tallet og er et fænomen både indeni og udenpå. Museerne indeholder 6000 års historie bestående af græsk kunst, romerske fund, internationale værker og egyptisk kunst. Hvis du er historie interesseret, kan der her bruges flere dage på at gå igennem museerne. Brandenburger Tor er også et besøg værd. Det er her vest og øst Berlin skiller, med en 26 m høj bymur, som blev opført i 1700 tallet. Fra bymuren kan du gå ned af Unter den Linden, som er en smuk 1, 5 km lang paradegade, der er omgivet af grønne lindetræer.

En anden attraktion, er den storslåede bygning, Reichstag, hvor rigsdagen holdt til i begyndelsen. Bygningen er opført sidst i 1800 tallet og har haft en
turbulent historie, men er i dag hovedsæde for det tyske parlament. På taget er en imponerende glaskuppel, som er åben for besøgende. Her kan du få et fantastisk udkig over Berlin og ned i parlamentssalen.

Et andet sted, du kan få et storslået syn udover Berlin, er fra Fernsehturm. Fernsehturm fungerede tidligere som DDR's sendemast og her er det muligt at komme 207 m op til en roterende cafe. Mens du nyder en kop Kaffe, kan du få en fantastisk udsigt ud over Berlin. En halv time og så har du roteret 360 grader. Herfra kan du se den prægtige domkirke, Berliner Domi, som blev opført i starten af 1900 tallet, med den romerske skt. Peters kirke som forbillede.

Berlin er fyldt med mange smukke pladser og en af de mest kendte er Potsdamer platz. Under 2. verdenskrig var pladsen hovedsæde for Tysklands ledelse og før krigen, var den Europas mest trafikerede plads. I dag byder pladsen på biografer, caféer, shopping centre og store kontorbygninger. Går du efter at shoppe imens du er på tur, er Kurfürstendamm et sikkert hit. Kurfürstendamm er Vestberlins store handelsgade og her finder du Tysklands største handelshus fyldt med specialiteter.

Der er mange monumenter og mindesmærker i Berlin, som minder os om tiden, der er passeret. Holocaust Denkmal er et af mindemærkerne, som skal minde om de jødiske ofre. Mindemærket blev indviet i 2005 og er et særpræget syn i gadebilledet, da den består af 2.711 grå betonblokke i forskellige højder.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Tyskland
Tyskland er på forunderlig vis et ganske overset rejsemål for os danskere. I årtier har vi i stedet været tilbøjelige til at vælge den længere tur ned til Italien, Frankr...

Afbudsrejser til Berlin

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Tyskland

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.