Afbudsrejser til Harzen

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Harzen, Tyskland

Harzen er fyldt af historie og en fantastisk natur. Her kan du opleve talrige slotte, kejserpladser, romersk byggekunst og borge. Regionen består af et afvekslende landskab med mange historiske byer og ikke mindst bjerget Brocken, bedre kendt som Bloksbjerg, hvor heksene holder til. Store dele af Harzen er udlagt til naturpark og er en af Tysklands vigtigste nationalparker, med et rigt dyreliv og natur. Her kan du tage på vandreture eller dyrke nogle af de mange vandaktiviteter, der udbydes ved de store opstemmede søer. Det er også muligt at bygge sin egen tømmerflåde og afprøve den bagefter.

Harzen ligger 600 m over havet og er et centralt bjerglandskab. Her er smukke bjergsøer, klippetinder og i dalene er der floder og vandfald. Landområdet strækker sig 100 km langt og 35 km bredt og er på størrelse med Luxemburg. 95 % af området er dækket af bjergrig skov og især graner. Harzen udgør sin egen klimazone med kølige somre og hvide vintre. I området er der 48 kendte byer, som alle har en charme og historie, som kommer til udtryk i arkitekturen.

Der er mange kurbade og kurbyer i Harzen, som giver gode tilbud til wellness fans eller hvis du trænger til en slap af dag. Vil du på byrundtur, er Wernigerode en god by at begynde med. Byen blev bygget i 900 tallet og er en hyggelig middelalderby, kendt som den farvestrålende by, på grund af de mange farverige udsmykkede bindingsværkshuse. Byen huser mange seværdigheder, som det gamle rådhus, et middelalderlig

bindingsværksperle fra 1450.

Når du tager til Harzen, er det et must at se nogle af de gamle slotte og borge, der ligger rundt i området. De vidner om, at der har været magter på spil og flere af dem, er ruiner i dag. Hævet over byen ligger Wernigerode slot fra 1120, men ombygget i 1862. Borgen er blevet til et stort, imponerende slotsanlæg, der giver en ide om den rigdom, der herskede. Det er i dag et museum og herfra får du en fantastisk udsigt over byen og Harzens bjerge og dale.

Et andet slot, der stadig står, er Quedlinburg slot, der ligger i middelalder byen Quedlinburg. Slottet var hovedsæde for kirken og fyldt med skatte. Herfra får du også en fabelagtig udsigt over byen og omegnen.

Fra Wernigerode kan du tage Schmalspurbahn op til Bloksbjerg, som er det højeste bjerg i Harzen. På toppen er der et museum og en cafe. Her kan du også noget af den mur, som symboliserede grænsen og blev bygget i kommunisttiden, hvor Harzen var delt.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Tyskland
Tyskland er på forunderlig vis et ganske overset rejsemål for os danskere. I årtier har vi i stedet været tilbøjelige til at vælge den længere tur ned til Italien, Frankr...

Afbudsrejser til Harzen

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Tyskland

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.