Afbudsrejser til Tyrkiet

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Tyrkiet

Danskerne har for alvor fået øjnene for Tyrkiet, som på rekordtid er blevet den foretrukne sommerferiedestination. Det er dog ikke så besynderligt endda, for Tyrkiet har alle de gode, klassiske ingredienser til en vellykket ferie, hvadenten man ønsker at henslænge sig dovent på en af de mange paradisstrande, boltre sig i betagende og afvekslende natur, indleve sig i landets fascinerende historie eller nyde gastronomiske anretninger fra et af verdens bedste køkkener.

Tyrkiet ligger geografisk fantastisk placeret lige mellem Europa og Asien, hvor det populært sagt er landets største by, Istanbul, der med sit smukke Bosporusstræde deler kontinenterne. Det er fortrinsvis Tyrkiets Middelhavskyst mod syd og Agæerhavskysten mod vest, der tilraner sig de massive turistflokke, men også det centrale Tyrkiet byder på interessante oplevelser, ligesom landets bjergrige, østlige del heller ikke skorter på spændende eventyr.

Tyrkiet er herre over intet mindre end 8000 kilometer kyststrækning, og det er hovedsageligt langs vest- og sydvestkysten, de populære feriebyer har fundet sit vadested. Alanya ved foden af Taurusbjergene er Tyrkiets mest eftertragtede feriemål. Alanya er verdenskendt for sin lange, smukke palmeboulevard gennem centrum, den fantastiske Kleopatrastrand, restauranter og bazarer, foruden Tyrkiets livligste natteliv. Der er masser af udflugtsmuligheder både til vands og til lands, og der er oplevelser til små og store i den største, tyrkiske feriemetropol. Tæt på Alanya ligger
desuden et andet kæmpe ferieparadis, Antalya. Det er også her, du lander, hvis du skal mod Alanya.

Langs Agæerkysten findes en lang række fortryllende kystbyer, der med sine små bugter, krystalklare vand og enestående historie, i højere grad afslører spor fra det traditionelle Tyrkiet. Kysten huser først og fremmest de store havnebyer Marmaris, Bodrum og Kusadasi, hvor især sidstnævnte er helt nede i tempo. Fra Marmaris og Bodrum er der dagligt adskillige bådudflugter til flere af de nærliggende, græske øer, som for eksempel Rhodos, Kos og Kalymnos.

Det centrale Tyrkiet er ikke hverken særligt kendt eller særligt besøgt af danske turister. Naturfænomenet Kappadokien ved byen Kayseri er derfor noget af en uslebet diamant, hvor man ikke skal frygte for turisthorder og lange køer. Kappadonien gemmer på særegne klippeformationer og eventyrlig kultur. Der er store klipper udhugget til hoteller, og man har sågar skabt små underjordiske byer flere hundrede meter nede i jorden, der kan besøges. Som prikken over i''et, kan man se det utrolige landskab vågne ved solopgang fra oven i luftballon.

Nogle timer fra Kayseri ligger Tyrkiets hovedstad, Ankara. Byens grundlægger var arkitekt Atatürk, og det er et besøg værd at se hans flotte mausoleum, ligesom et besøg i Ankaras gamle bydel, Hisar, med smukke bygninger, gamle tæppehandlere og små, lokale tehuse, er en ufravigelighed.

Tyrkiets største by og uofficielle hovedstad, Istanbul, med anslåede 15 millioner indbyggere, er imidlertid en oplevelse for sig. Istanbul har et ben i øst og vest, og historie og modernitet går da også hånd i hånd. Istanbul har adskillige templer, hvor det flotteste uden tvivl er byens kongeørn, den Blå Moske. Ligeledes er det gigantiske Topkapi Palace lidt af et øjeunder, man ikke må være foruden. Derudover kan det varmt anbefales at gå et smut på byens legendariske, althavende bazar, og man må heller ikke glemme at forkæle sig selv med en traditionel omgang tyrkisk bad, Hamam.

Afbudsrejser til Tyrkiet

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2021 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.