Afbudsrejser til Istanbul

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Istanbul, Tyrkiet

Istanbul hed oprindeligt Konstantinopel og var hovedstad i det byzantiske rige. Idag er Istanbul den største by i Europa, selvom ingen kender det præcise indbyggertal ved man at tallet ligger imellem 10 og 20 millioner mennesker. Istanbul er af mange beskrevet som en by der ligger i grænselandet mellem vestlig kultur og mellemøstlig mystik.

Istanbul er delt af Bosporusstrædet og ligger derfor med en del i Europa og en del i Asien. Derfor kan du opleve, at der er forskel på kulturen, hvor du både kan opleve den vestlige kultur og Asiens mystik. Her kan du opleve hamam, der er tyrkisk bad, se flotte moskéer, shoppe i Basaren eller besøge Sultanens hjem i Topkapi Paladset.

Ingen ved hvor mange indbyggere, der er i Istanbul. Men ca. mellem 10-17 millioner og måske endda flere. I forhold til vejret, er det bedst at besøge Istanbul mellem april og september. Her ligger temperaturen på 17-25 grader. Indbyggerne er meget gæstfri og uanset hvor du går, så vil du føle dig velkommen. De vil rigtig gerne snakke og du kan støde på nogle meget ivrige sælgere.

Der er en del seværdigheder at opleve i Istanbul. Den blå moske er kendetegnet for Istanbul. Den er rigtig smuk med seks minaretter og en stor kuppel. Moskeen er indenfor dekoreret med flere tusinde blå fliser og er et flot syn. Du kan komme indenfor i Topkapi Paladset og se, hvordan de osmanniske sultaner boede. DU kan gå på opdagelsen i sultanens små gårdhaver og de mange rum, der havde hans skatkammer og harem til huse. Et must, når du

rejser til Tyrkiet, er at prøve et tyrkisk bad. Der er mange af dem og tyrkiske bad, hamam, har eksisteret i flere hundrede år. Her bliver du badet, sæbet ind, skrubbet og skyldet af. Nogle steder, får man også lidt massage og ellers kan det tilkøbes.

En anden serværdig hed er den underjordiske cisterne. Cisternen er 1500 pr gammel og bliver også kald det underjordiske palads, Yerebatan sarnici. Her kan du se 335 bærende søjler, som er lyst op. Cisternen rummede engang 80.000 m3 vand, er 140 meter land og 65 meter bred. En vandretur på hængebroen på Bosporusstrædet er et besøg værd. Den blev bygget færdig i 1973 og er et symbol på mødet mellem Asien og Europa.

Der er rig mulighed for shopping i Istanbul. Byen har et strøg tilsvarende det, vi har i København, som hedder Istiklal Cadessi. Ellers er der den store overdækkede basar, som har 60 gader og 4000 butikker. Her er alt lige fra lædervarer og sølvtøj til Türkish delight og krydderier. Der er også den egyptiske basar, hvor der sælges slik, te og krydderier.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Tyrkiet
Danskerne har for alvor fået øjnene for Tyrkiet, som på rekordtid er blevet den foretrukne sommerferiedestination. Det er dog ikke så besynderligt endda, for Tyrkiet har ...

Afbudsrejser til Istanbul

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Tyrkiet

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.