Afbudsrejser til Cairo

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Cairo, Egypten

Cairo er en af verdens største byer og har været befolket i mere end 3500 år. I Cairo finder du en kombination af en moderne storby og en by, der har imponerende monumenter fra faraonernes tid. Byen er præget af indflydelse fra både Arabien, Afrika og Europa og har store kontraster mellem gammelt og nyt. I Cairo finder du nogle af verdens største museer og seværdigheder, som Sfinxen, pyramiderne og Det Egyptiske Museum. Ved den vestlige forstad El Gizh ligger Giza pyramiderne, som er imponerende monumenter og et must at besøge.

Egyptens civilisation er en af verdens ældste og kan dateres over 6000 år tilbage. Landet er 23 gange så stor som Danmark og har et befolkningstal på over 80 millioner. Cairo er hovedstaden og ligger ved Nilens deltas begyndelse. Her bor næsten 20 millioner mennesker og er en af den muslimske verdens vigtigste byer. Byen er del i en gammel bydel, der ligger i øst, hvor du kan finde smalle gader og bygninger fra oldtiden. I den vestlige del ligger moderne højhuse og shoppingcentre. Der er varmt og tørt hele året i Egypten og derfor føles varmen ikke anstrengende. Området omkring Cairo har mellem 25-35 grader om sommeren og 15-25 gader om vinteren.

Cairo byder på mange seværdigheder, som det berømte Egyptiske Museum. Her kan du blandt andet se tempelgrave, mumier, gulskatte og andre dyrebare fund fra faraoernes tid. Her er over 150.000 fund at se og der er opmagasineret dobbelt så meget. Der er rigtig meget at se på og du kan hurtigt bruge flere timer på at

gå rundt og kigge i alle hjørner og kroge. Ikke så langt fra museet ligger Cairo Tower, der er 187 meter højt. Tårnet er byens tv-tårn og her er der mulighed for at komme op. Den gamle bydel Coptic Cairo er også et besøg værd. Her ligger kirker, klostre og et gammelt fort. Stemningen oser af historie og kan virke helt magisk.

I udkanten af Cairo ved Gizaplatauet ligger de tre store og kendte pyramider Kheops-, Khefren- og Mykernios pyramiden. Kheopspyramiden er den største og er 137 meter og kan ses tæt på. Det er også muligt at komme ind i pyramiden mod en betaling på EGP 100, der betales ved indgangen. Khefrenpyramiden er den næststørste og her koster det EGP 25 at komme ind i pyramidens indre. Et andet syn værd er Sfinxen, der har ligget der i mere end 4000 år.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Egypten
Egypten er efter eget udsagn verdens største rejsedestination. Det er en sandhed med modifikationer, hvilket landets årlige turistkvantum da også vidner om. Men måler man...

Afbudsrejser til Cairo

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Egypten

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.