Afbudsrejser til Rødehavet

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Rødehavet, Egypten

Planlægger du en ferie til Rødehavet, er der mange muligheder. Rødehavet har fantastiske koralrev og skibsvrag og mange tager dertil for at dykke. Der ligger mange feriebyer langs Rødehavet, som Hurghada, El gouna, Sharm el Sheikh og Sinaihalvøen. Af mindre byer kan nævnes Dahab, Nuweiba og Taba. Hver by har noget at tilbyde af seværdigheder og lækre strande. De fleste steder, er der mulighed for at tage dykkercertifikat. Fra flere af byerne kan du tage på udflugt til Nilen og Luxor og opleve oldtidsskatte og bygninger.

Rødehavet er omgivet af røde klipper og deraf navnet. Vander er så blåt, at man kan blive helt overvældet. Rødehavet strækker sig med mere end 15.000 km og ligger mellem Afrika og Asien. Der er tropisk klima, hvilket gør, at der er varmt året rundt. Om vinteren ligger temperaturen på 20-30 grader og om sommeren på 32-38 grader.

Hurghada er det største feriested ved Rødehavet. For de, der elsker vandet og solen, er det et dejligt feriested. Igennem de sidste 20 år har Hurghada gået igennem en forvandling og blevet en by med mange restauranter og gode indkøbsmuligheder.

Hvis du vil opleve gamle egyptiske seværdigheder, er El Gouna stedet. Byen ligger 30 km nord for Hurghada og blev bygget færdigt for 16 år siden. Byen er derfor forholdsvis ny. El Gouna er bygget i en lagune og er fyldt med kanaler. Her ligger skønne hoteller, private sommerhuse og en marina. Ikke langt fra El Gouna ligger Luxor. Her kan du opleve store velbevarede templer fra oldtiden i Egypten og

besøge Kongernes dal. Her ligger flere af de store faraoer begravet. Mange af gravene er velholdte og det er muligt at komme ned og kigge i dem.

Safaga og El Quseir er mindre byer ved Rødehavet. Safaga ligger 50 km syd for Hurghada og fire timers kørsel fra Luxor. Det er en lille idyllisk by, der er mere lokal end et feriested, hvis dette ønskes. El Quseir er præget af fortiden og her kan man se moskeer og et fort fra det 16. århundrede. Her er der store uspolerede strande, hvis du ønsker at komme lidt væk fra turiststederne.

På Sinaihalvøen kan du ud over at dykke også tage på safaritur i Sinai-ørkenen. Der er guidet ture fra en til fire dage. Der er også mulighed for at tage på udflugt til Mosesbjerget eller Skt. Catarina klosteret. Derudover er der gode shopping muligheder og mange restauranter.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Egypten
Egypten er efter eget udsagn verdens største rejsedestination. Det er en sandhed med modifikationer, hvilket landets årlige turistkvantum da også vidner om. Men måler man...

Afbudsrejser til Rødehavet

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Egypten

Copyright © 2007-2019 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.