Afbudsrejser til Luxor

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Luxor, Egypten

Går turen til Luxor, vil du opleve skønne egyptiske skatte fra en forsvunden tid. Luxor var tidligere hovedstad i den gamle Egypten og rummer en tredjedel af verdens oldtidsseværdigheder. De ældste bygninger er 3.500 år gamle og dengang havde byen tempelanlæg så store som byer. Luxor byder både på historiske seværdigheder og badeferie.

Luxor er en oldtidsby, der oprindeligt blev opført som Theben. I dag bliver byen ofte omtalt som ?Verdens største friluftmuseum?. Der er meget tørt og varmt i Egypten, med mildere temperaturer i vinterhalvåret. Ved Luxor kan temperaturen være på ca. 40-45 grader om sommeren og 20-25 grader om vinteren. Vil du prøve nogle af de lokale delikatesser, kan kushari anbefales. Retten består af kikærter, linser og ris, der er dækket med krydret tomatsalsa og hvidløg. Hertil kan du få en kabab eller kofta, der er grillet og krydret kød.

I Luxor, er der mulighed for at leje cykler og cykel rundt for at opleve det smukke landskab. Hvis du ikke har lyst til selv at skal fragte dig rundt, kan du benytte en af de mange hestevogne, ride på kameler eller tage en tur med en luftballon. Du kan også se Luxor og flere af oldtidens skatte fra vandsiden. Her er der mulighed for at tage en ad de gamle traditionelle felukka-både op ad Nilen. På Nilens østbred ligger Sfinksens Boulevard, der er resterne af en historisk gangsti, der engang forbandt Karnakt og Luxors temlplerne. Templerne står stadig med portaler, kæmpestatuer, gårde, søjlerækker og obelisker. Luxor templet

blev opført i 1400 år før vores tidsregning. Karnakt templet er verdens største tempelkompleks med sine 36 hektarer. Templet er stadig under udgravning.

På den vestlige bred ligger Kongernes Dal. Dalen ligger 8 km fra færgelejet, og gravene i dalen er en af de største attraktioner. Her ligger mere end 60 grave, der er berømt for at huse nogle af de mest betydningsfulde faraoer. Gravene er velbevaret og flere af dem, er det muligt at komme ned i. Gravpladsen blev brugt fra ca. 1539 til 1075 f. Kr. Tæt på Kongernes dal, kan du opleve dronningens dal og Memnon-kolosserne, der er to kæmpe statuer, som er 23 meter høje.

Luxor er dog også andet en historiske seværdigere. Byen er livlig og har et væld af caféer, butikker, basarer og restauranter. I basarene kan du blandt andet købe krydderier, smykker og tæpper.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Egypten
Egypten er efter eget udsagn verdens største rejsedestination. Det er en sandhed med modifikationer, hvilket landets årlige turistkvantum da også vidner om. Men måler man...

Afbudsrejser til Luxor

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Egypten

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.