Afbudsrejser til Side

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Side, Antalyakysten, Tyrkiet

Små 70 kilometer fra feriemetropolen Antalya ligger en lille halvø med Taurusbjergene i baggrunden og med Middelhavet som sin oppasser. På denne halvø indfinder sig bag en romersk byport en af Tyrkiets nyere ferieperler, den gamle fiskerflække Side. Halvøen er en vidunderlig, lille oase på blot én kilometers længde og 400 meters bredde og er beliggende midt mellem Tyrkiets to feriebomber, Antalya og Alanya.

Side har en historie på over 2000 år, og byen er således én af Tyrkiets ældste. Side var i tidernes morgen centrum for slavehandel og havde i forlængelse heraf et ret så pulserende byliv forårsaget af romerne. Denne fortid ser man også i dagens gadebillede, som er fyldt med levn og kulturskatte fra storhedstiden. Det største symbol er sikkert det store antikteater med plads til 15.000 tilskuere, hvor der i sin tid afholdtes gladiator- og dyrekampe.

Her er adskillige gode hoteller, indbydende strande og masser af butikker, foruden et arkæologisk museum, der tiltrækker folk fra nær og fjern. Bymidten er fredet for biler, hvorfor al transport foregår til fods. Alt ligger imidlertid inden for overskuelig gåafstand på grund af de sparsomme, intime forhold. De små, snævre gader er fyldt med hyggelige caféer og restauranter, som præsenterer alt det bedste fra Tyrkiets gastronomiske hjørne, og så er der selvfølgelig også rig mulighed for en boblende omgang vandpibe. I øvrigt byder Side på et lifligt plaskende vandfald samt en splinternyanlagt 18 hullers golfbane.

Side er imidlertid andet
end et historisk-kulturel skatkammer, og ikke mindst er stedet fabelagtigt, når det kommer til sine strande. Særligt den østlige strand har meget klart vand og byder derudover på en lang række vandsportsaktiviteter. Den vestlige del er børnenes favorit. Her er vandet lavere og sandet finere, og så er der solstole og parasoller til fri afbenyttelse. Strandpromenaderne er hyggelige og emmer af feriestemning med sine spændende butikker og indbydende restauranter. Nyd for eksempel en cöp kebap, et grillspyd med kød og grøntsager, eller en kop af den lokale specialitet elma cay, som er en koffeinfri æblete. Endelig er der også fine shoppemuligheder i den gamle bydel, hvor man i særdeleshed kan finde lædervarer og guldsmykker til lukrative priser.

Bemærk i øvrigt, at størstedelen af lokalfolket taler tysk som andetsprog i stedet for engelsk, så der skulle være god mulighed for at få genopfrisket sit glemte skoletysk.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Antalyakysten

Afbudsrejser til Side

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Nazar Sø 24.10 Side 7 Kastrup Fly+Hotel Dosi Hotel

All Inclusive. Dobbeltværelse Kun f...
DKK
4499
Nazar Sø 24.10 Side 7 Billund Fly+Hotel Dosi Hotel

All Inclusive. Dobbeltværelse Kun f...
DKK
4499
Nazar Sø 24.10 Side 7 Ålborg Fly+Hotel Dosi Hotel

All Inclusive. Dobbeltværelse Kun f...
DKK
4499
Nazar Sø 24.10 Side 7 Kastrup Fly+Hotel Pegasos World

All Inclusive. Dobbeltværelse med b...
DKK
5699
Nazar Sø 24.10 Side 7 Billund Fly+Hotel Pegasos World

All Inclusive. Dobbeltværelse med b...
DKK
5699
Nazar Sø 24.10 Side 7 Ålborg Fly+Hotel Pegasos World

All Inclusive. Dobbeltværelse med b...
DKK
5699

Se flere afbudsrejser til Tyrkiet

Copyright © 2007-2021 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.