Afbudsrejser til Antalya

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Antalya, Antalyakysten, Tyrkiet

Antalya er den 6. største by i Tyrkiet og ligger ved den sydlige middelhavskyst. Byen rummer både historie, kultur, shopping, strand og natur. Det er en skøn by, hvor du kan opleve naturskønne områder omkring Antalya og selve byen har både en moderne og gammel bydel. Den gamle bydel rummer flere ruiner, der er præget af de forskellige herskere, som byen har været underlagt igennem tiden.

Antalya har ca. 1 million indbyggere, som er muslimer og kendt for at være venlige og gæstfrie.

Gennemsnitstemperaturen i Antalya er på 19 grader. De varmeste måneder er juli og august, hvor temperaturerne kan komme op på 34 grader. Om vinteren ligger de højeste temperaturer mellem 15 og 17 grader i Antalya.

Den gamle bydel hedder Kaleici og har mange små snørklede gader. Det er derfor en god ide, at have et kort med over byen, De små gader giver en fortryllende stemning og der summer af lokalt byliv. I bydelen ligger Kesik Minareten, som har haft forskellige funktioner gennem tiden. Den har tidligere været et romersk tempel, en kirke og moské, før den nedbrændte og nu står som ruiner.

Kaleci var engang omgivet af to bymure, hvor den ene løb langs vandet. I dag er der næsten ingenting tilbage. Der står stadig et par tårne, som var integreret i bymurene. Hidirlik-tårnet er et af tårnene, der er tilbage, som er velbevaret og et besøg værd. Tårnet fungerede som fyrtårn og var enden af den sydligste del af bymuren. Tæt ved tårnet ligger Karaalioglu park, som er et yndigt og fredfyldt sted midt i byen.
Her kan man tage en pause fra storbyens jag. Desuden er der en flot udsigt over centrum af byen fra parken.

Modsat Cumhuriyet Caddesi ligger Bazaren og tæt på Bazaren ligger den lange gågade. På Bazaren kan du handle billigt og udover almindelig shopping, kan man også indsnuse de forskellige krydderier og dufte fra forskellige frugter, som bruges til tyrkisk madlavning. Tyrkiet er selvforsynende med fødevarer og er kendt for at have en af verdens bedste køkkener. Maden er en nydelse, du skal prøve og det er forholdsvis billigt.

Der er flere moskéer i Antalya, som er et besøg værd. For eksempel Tekeli Mehmet Pasa-moskéen, som er bygget i 1700 tallet og er fra den osmanniske tid. Der er også Murat Pasha-moskéen, som er kendt for sine flotte flisedekorationer.

Havnen i Antalya er en af de smukkeste havne i Tyrkiet. Havnen ligger lige op til de imponerende bymure, som stadig står og giver en intim og hyggelig stemning. En gåtur på havnen er en nødvendighed, når du besøger Antalya.

Hvis du vil ud og bade og slappe lidt af, ligger der vest for Antalya en 3 km lang strand. Stranden er fin og er af sand og grus. Der er her du lettest kommer til en strand og du kan leje liggestole, parasoller og købe forfriskninger.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Antalyakysten

Afbudsrejser til Antalya

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Detur Fr 14.08 Antalya 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1896
Detur Sø 16.08 Antalya 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1946
Detur Sø 16.08 Antalya 14 Kastrup Kun Fly
DKK
2446
Detur Ma 17.08 Antalya 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1946
Detur Fr 21.08 Antalya 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1996
Detur Sø 23.08 Antalya 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1946
Detur Sø 23.08 Antalya 14 Kastrup Kun Fly
DKK
2446
Detur Ma 24.08 Antalya 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1946
Detur Fr 28.08 Antalya 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1896
Detur Sø 30.08 Antalya 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1646

Se flere afbudsrejser til Tyrkiet

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.