Afbudsrejser til Australien

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Australien

Australien er verdens sjette største land og næsten lige så stort som hele Europa, men til trods for den mægtige størrelse bor der kun omkring 20 millioner mennesker i landet "down under". Australien rummer eventyr til 100 års ferie, og diversiteten og alsidigheden sikrer store oplevelser for enhver smag. Storbyerne er rolige, beroligende og sprællevende, naturen er pompøs og hårrejsende, og dyrelivet er smukt og livsbekræftende. G''day mate! Hope you like it!

Den britiske kaptajn James Cook opdagede Australien omkring år 1770, men landet fik faktisk sit navn langt tidligere. I Renæssancen, populært sagt fra 1536, mente man, at landmasserne på den nordlige halvkugle skulle afbalanceres af nogle tilsvarende masser på den sydlige halvkugle. Man antog således, der måtte være et stort uopdaget kontinent langt mod syd, og dette hypotetiske stykke land fik navnet Terra Australis Incognita - det ukendte, sydlige land.

Australien er verdensberømt for sine enorme, øde og forladte egne, hvor man kan rejse rundt i dagevis, uden at støde på det, der minder om civilisation. Sådan er det for eksempel i store dele af det centrale Australien, som primært består af ørken eller savanne. Det er derfor en meget speciel oplevelse at køre fra Adelaide i delstaten South Australia gennem outbacken til den gigantiske sten Uluru eller Ayers Rock i Northern Territory. Den kæmpemæssige, rødbrune arkosesandsten - med en længde på mere end 2,5 kilometer - står mytisk i ensom majestæt midt på den golde slette,
og den er mageligt de mere end 1300 kilometer værd.

Australien er velsignet med et fantastisk klima og masser af solskinstimer året rundt. Der er derfor rig lejlighed til at dase på stranden og nyde de friske Stillehavsbølger, hvor end på kysten, du befinder dig. Langs østkysten mellem Sydney og Brisbane ligger badebyerne Byron Bay og Surfers Paradise, der både er rolige og emmer af feriestemning. Strandene er paradisiske, og bølgerne suverænt egnede til surfing og andre vandsportsaktiviteter. Nord for Brisbane findes desuden verdens største koralrev, Great Barrier Reef med et enestående, funklende mylder under overfladen, ingen ord kan indfange.

Australiens storbyer er et kapitel for sig, og de udgør hver for sig fremragende bekendtskaber. Sydney er imidlertid ganske unik og rager et godt stykke over de andre metropoler. Sydney er landets førende og største by med mere end fire millioner indbyggere. Byen er spækket med seværdigheder, og man kan uden problemer tilbringe en hel uge i New South Wales'' hovedby. Havnekajen Circular Quay er måske verdens mest betagende og giver mulighed for en kort sejltur - under Harbour Bridge - ud til Utzons verdensberømte Operahus. Efter et besøg i Operaen kan du passende nyde frokostbuffeten bestående af kænguru, struds og krokodille med udsigt over byen fra 14.etage i Sydney Tower. Sydney har nogle særdeles interessante forstæder, for eksempel King''s Cross, som er en lang, ''døgnåben'' underholdningsgade med alt fra stripklubber til gourmetrestauranter. Endelig må man ikke gå af vejen for en omgang selvforkælelse på en af Sydneys fantastiske strande. Prøv enten Palm Beach i nordbyen, Manly Beach mod syd, eller nyd den kendte Bondi Beach kun få stop fra King''s Cross.

200 kilometer syd for Australiens fastland - adskilt af Bass-strædet - ligger Kronprinsesse Marys fødeø og ''den ekstra delstat'', Tasmanien. Landskabet er domineret af høje, savtakkede bjerge, frodig skov, fine, hvide sandstrande og dybblå, spejlblanke søer. Intet andet sted får du smukkere naturoplevelser.

Afbudsrejser til Australien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.