Afbudsrejser til Bulgarien

Afbudsrejser til Bulgarien

Søg efter afbudsrejser til Bulgarien. Bulgarien er et alsidigt land, med smuk natur, rig mulighed for en aktiv ferie eller fuld fart på med fest og farver i feriebyerne Sunny Beach og Golden Sands på Sortehavskysten.
  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Afbudsrejser til Bulgarien - Oplev sortehavets perle

Bulgarien har i løbet af de seneste 10 år vokset sig stor og stærk som turistdestination. Det er klart, en stor del af skylden kan tilskrives feriebyerne Sunny Beach og Golden Sands på Sortehavskysten, men Bulgarien indeholder langt mere end det. Ud over at mønstre en lang række pragtfulde strande, gemmer "Sortehavets perle" også på en lang, fascinerende historie samt fabelagtige naturområder, der indbyder til aktiv ferie både sommer og vinter. Derudover har Bulgarien et spændende, relativt ukendt køkken, som givetvis vil overraske dig positivt.\n\nSofia, Bulgariens hovedstad, er kendt af de færreste. Det er ærgerligt, for byen rummer mange interessante oplevelser. Sofia forener Bulgariens lange, bemærkelsesværdige historie med moderne input, og en slentretur gennem de betagende gader er en oplevelse i sig selv. Historiske monumenter i divergerende stilarter mænger sig med trendy caféer og modebutikker, hvis øredøvende musak flot markerer kontrasten til gademusikanternes violiner og bløde celloer.

Sofia har flere fantastisk smukke kirker, den Russiske Kirke med sit flotte spir og Skt. Sofia Kirken helt tilbage fra 500-tallet, som byen angiveligt fik sit navn efter. Som Sofias varetegn knejser den umådeligt flotte Alexander Nevski-katedral med sin karakteristiske guldkuppel. Katedralen er én af verdens største ortodokse kirker og har plads til flere end 7000 mennesker. Rejser du til Sofia, må du ikke snyde dig selv for et besøg på et af de mange lokale markeder. Slå eksempelvis et
smut forbi den hundrede år gamle markedshal midt i byen, som på farverig vis byder på alle Bulgariens specialiteter. På markedet er der sågar anlagt restauranter, hvor man kan nyde sin lokale frokost. Al fødevareproduktion foregår økologisk i Bulgarien, og det er let at smage. Prøv for eksempel den traditionelle Cheverme, helstegt, grillet lam.

Lige syd for Sofia finder du med garanti noget af Bulgariens allerflotteste og mest imposante arkitektur i form af Rilaklosteret. Klosteret er landets største helligdom, og hvert år valfarter mange pilgrimsrejsende til stedet for at bekende deres tro. Sæt dig i pilgrimmenes sted, og tilbring natten i et af klosterets sparsomme værelser. Det er en oplevelse, du sent vil glemme.

Når man har sagt Bulgarien, har man ikke overraskende også sagt solskin og badeferie, og her har især Sunny Beach og Golden Sands markeret sig positivt gennem de senere år. Begge destinationer omdannes i sommermånederne til et langt festtog med fuld musik døgnet rundt. Men Bulgarien har også glimrende feriesteder for børnefamilier. Små 15 kilometer nord for Golden Sands ligger badebyen Albena i ro og mag og tilbyder en rolig bymidte og en særdeles børnevenlig strand med mindst 100 meter lavt badevand. Lidt syd for Sunny Beach i Burgas-provinsen indfinder sig den smukke, gamle middelalderby Nesebâr. Her går romantik og kulturhistorie hånd i hånd, og det er ikke svært at forstå, at UNESCO allerede i 1983 optog byen på sin verdensarvliste.

Ønsker man en aktiv naturferie har man gode muligheder året rundt i de smukke Pirinbjerge i det sydvestlige hjørne af Bulgarien. Der er adskillige afmærkede vandreruter, og om vinteren er skibakkerne velegnet for både nybegyndere og de mere øvede. Et godt sted at have base er den hyggelige, lille by Bansko, som afslører flotte sider af det "Gamle Bulgarien". Her er hvidkalkede huse med altankasser med farverige blomster, og området producerer desuden noget af Bulgariens bedste vin.

Afbudsrejser til Bulgarien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.