Afbudsrejser til Burgaskysten

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Burgaskysten, Bulgarien

Burgas blev grundlagt tilbage i 1600-tallet som en lille fiskerlandsby, men har med tiden forvandlet sig til en af Bulgariens mest spændende byer og mest populære feriemål. Burgas er faktisk Bulgariens fjerdestørste by - efter hovedstaden Sofia, Plovdiv og Varna - og har mere end 200.000 indbyggere. Burgas ligger på Sortehavskysten i den vestlige del af Burgas-bugten på en lille halvø omgivet af tre søer: Atanasovsko mod nord, Burgas mod vest og Mandrensko mod syd. Udadtil er Burgas ikke noget himmelskue, og industrien træder frem med de mange, store skorstene og den store havn, som samtidig er landets største. Dette gør byen til Bulgariens måske vigtigste industriby. Kommer man til gengæld i en centrum, bliver man positivt overrasket. Her er små, hyggelige gader, lange gågader og parker, der emmer af liv døgnet rundt. Byens liv symboliseres i øvrigt ved det brede udvalg af restauranter, barer og natklubber, der sørger for, at Burgas for alvor også byder sig til efter mørkets frembrud.

Stranden i Burgas er ikke nær så indbydende som på resten af Sortehavskysten. Det skyldes selvfølgelig havnen i byen. Sandet er samtidig sort og groft, så udskyd hellere badeferien til en af de andre kystbyer. Nessebar, Sunny Beach eller Albena er perfekte til badeferie. Brug i stedet Burgas til at se nærmere på nogle af de mange andre kulturelle tilbud, så som museer, gallerier og teatre. I øvrigt gemmer sig lidt uden for Burgas det store Poda Naturreservat, der er enhver fuglekiggers paradis.
Endelig findes også - afsides fra det travle bycentrum - den skyggefulde Sea Garden, som er et skønt sted at slentre rundt på en varm sommerdag. Parken ligger på en bakke direkte ved havet og er spækket med blomster, træer og skulpturkunst. I parken er der desuden et lille kasino, en zoologisk have og et friluftsteater.

En af Burgas' mest overrendte attraktioner er det Historiske Museum, som blandt andet gemmer på en arkæologisk samling, som strækker sig tilbage til de gamle kolonier på Sorthavskysten. Besøg også det spændende Etnografiske Museum med sine koukerimasker, traditionelle klædningsdragter og rituelle symboler eller Naturhistorisk Museum, der lokker med udstillinger af insekter, reptiler, fisk og planter af alskens art.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Bulgarien
Bulgarien har i løbet af de seneste 10 år vokset sig stor og stærk som turistdestination. Det er klart, en stor del af skylden kan tilskrives feriebyerne Sunny Beach og G...

Afbudsrejser til Burgaskysten

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Bulgarien

Copyright © 2007-2021 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.