Afbudsrejser til Obzor

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Obzor, Bulgarien

Obzor - beliggende mellem Varna og Burgas på Bulgariens østkyst - er en hyggelig, lille kystby omgivet af bjerge, marker og skov. Byen råder over en række dejlige sandstrande, og Obzor er således den perfekte løsning, hvis man ønsker en ferie, hvor sol og badning kombineres med hyggelige gåture, udflugter og lækre måltider i solnedgangen.

Obzor er ikke blandt Bulgariens største rejsemål, men den har dog i løbet af de seneste 3-5 år fået flere moderne hoteller, hvilket har sat gang i forretningslivet. I højsæsonen er der et forholdsvist stort udbud af restauranter, caféer og natklubber, mens der i for- og efteråret er mere fredeligt. Det behagelige klima gør stedet besøgsværdigt det meste af året.

Byen har en righoldig historie, der daterer sig helt tilbage til den tidlige Middelalder. Den kulturelle arv er præget af både grækere, romere og tiden under ostmanniske imperium. Obzor anvendes ofte af bulgarske forfattere som udgangspunkt for deres historier. Flere af fortællingerne handler om mennesker, der forlader storbyerne for at give sig selv livsgnisten tilbage. De støder på Obzor, der får dem til at glemme storbyens problemer og til at forelskes i den landlige idyl. Det understreger meget godt, de "lyserøde" følelser, Obzor skaber i sine gæster.

Der bor kun ca. 3000 fast i Obzor, og der er således tale om en ægte bulgarsk by med traditionelle restaurationer og lokale opvisninger på torvets gamle scene. Bylivet er charmerende, og bulgarerne formår at skabe en festlig stemning. På
torvet mødes gadehandlere, gøglere og pandekagebagere og sælger deres varer til fordelagtige priser, ligesom man kan nyde en kold forfriskning på en af barerne rundt på torvet.

Stranden i Obzor er blandt de allerbedste på hele Sortehavskysten. Den er hele 10 kilometer lang og fyldt til randen med lyst, finmalet sand. Sammen med Obzors beliggenhed neden for et græsbevokset plateau 65 meter over havet, bor man således midt på den bulgarske riviera og med fine udflugtsmuligheder til storbyen Varna - hvor man i øvrigt typisk lander med flyveren - samt naboferiebomben Sunny Beachm, hvis man trænger til lidt galskab i meningen.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Bulgarien
Bulgarien har i løbet af de seneste 10 år vokset sig stor og stærk som turistdestination. Det er klart, en stor del af skylden kan tilskrives feriebyerne Sunny Beach og G...

Afbudsrejser til Obzor

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Bulgarien

Copyright © 2007-2021 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.