Afbudsrejser til Caribien

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Caribien

Caribien, også kendt som Vestindien, er en øgruppe ud for Mellemamerika, der deler Atlanterhavet, Den Mexicanske Gold og Det Caribiske Hav. Øgruppen, der geografisk tilhører Nordamerika, omfatter flere end 7000 øer, herunder 13 selvstændige lande, to franske provinser samt 14 territorier, underlagt enten USA, Frankrig, England eller Holland. Mange af øerne er skabt af vulkansk aktivitet, som for eksempel Haiti, St. Lucia og Puerto Rico, hvis landskaber sålunde er stærkt bjergrige og skiftevis frodige og golde. Andre øer, som Cayman Islands, Aruba og Bahamas er flade koraløer, der lokker med funklende koralrev, fisk i alskens farver og kæmpeskildpadder. Oven vande prydes det gamle litografi med kokos- og bananpalmer, ørkenkaktusser og gudsbenådede sandstrande, man skal gå meget langt for at se en ende på.

Caribien rummer fantasiske eventyr, og det kan synes en umulig opgave at skulle vælge ét - og dermed fravælge andet - på det overdådige, altfavnende menukort. Du har for eksempel mulighed for at søge vore nationale rødder og nærstudere den danske kolonihistorie på St. John, St. Croix og St. Thomas - også kaldet Dansk Vestindien. Du kan mærke vandet løbe dig koldt ned ad ryggen ved Den Dominikanske Republiks talløse vandfald. Du kan hilse på Hemingway, danse mambo, drikke rom og ryge cigarer med de lokale på Cuba. Du kan blive lyserød i sindet til reggae- og rastafarikultur på Jamaica. Du kan nyde café au lait og friske croissanter på den fransk-ejede Robinson-ø, Martinique. Du kan
få sprængt lugtesansen af de herlige krydderier på Grenada. Eller du kan møde det oprindelige Kuna-folk og blive ét med dyr og natur i de mægtige regnskove i Panama og Costa Rica. Uanset hvad du vælger, har du enestående mulighed for at slænge dig mageligt tilbage i hængekøjen og lade drivertilværelsen storme dig i møde på en af de utallige smukke, palmebestrøede sandstrande. Caribien er for livsnydere og opdagere!

Selvom de caribiske øer har mange fællestræk, har hver enkel ø samtidig sin egen "personlighed" og sine egne særpræg. En perfekt måde at få oplevet meget på kort tid er at tage på krydstogt rundt mellem øerne, hvilket flere rejseselskaber udbyder. Et krydstogt er i udgangspunktet en luksuriøs rejseform, som forener solbadning og afslapning, aktivitet og oplevelser. Der er et kæmpe udvalg af krydstogtsruter, men mange starter i Fort Lauderdale eller Miami i Florida. På rejsen bør man smutte forbi Barbados, som velsagtens er Caribiens kendteste ø. Her kan du læske dig med den oprindelige caribiske rom og derforuden nyde synet af ranke, grønne sukkerrørsmarker, der bølger i det flade landskab. Efter Barbados indtræffer den sydamerikanske kyst, og det er smukke bekendtskaber at flyde ind på ABC-øerne Aruba, Bonaire og Curacao beliggende ud for Venezuela. Alle tre har tidligere hørt til De Hollandske Antiller, og det mærkes tydeligt i gadebilledet og i kulturen i det hele taget. Du kan også komme forbi den lille, mere ukendte caribiske ø, St. Kitts. Øen er præget af både fransk og britisk kolonisering, hvilket kommer fint til udtryk i den billedskønne hovedstad, Basseterre, hvor du også kan nærbese det historiske landemærke, Brimstone Hill Fort. Endelig vil vi anbefale dig at slå vejen forbi Caribiens danske islæt på en af de tre Dansk Vestindiske Øer. Vælg for eksempel St. Thomas, som er lidt mindre end St. Croix og lidt større end St. John med byebn Charlotte Amalie, der ikke kan undgå at vække minder om den danske kolonitid. Du kan for eksempel se de 99-trin - en trappe af danske mursten - eller du kan besøge Peter von Scholtens hus og smile ved de gamle danske gadenavne som Kronprinsens Gade, Sneglegade og Kanalgade. Derudover er strandene på St. Thomas absolut mageløse.


Afbudsrejser til Caribien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.