Afbudsrejser til Cypern

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Cypern

Cypern er kærlighedens ø og uden tvivl Europas svar på bountyland. Strandene ligger som perler på en snor rundt langs hele økysten, og med badevandstemperaturer, der, i kraft af Cyperns intense middelhavsklima, end ikke i vintermånederne når under 17 grader, er Cypern et helårsferieparadis af de allerstørste. Med mere end 11 solskinstimer dagligt i sommermånederne og seks timer mellem december og februar, er Cypern Europas solrigeste land, så du kan roligt finde både shorts og badetøj frem, hvis du vælger rejsen til Europas ubestridte middelhavsperle.

Cyperns strande er velsagtens Europas bedste og et kapitel helt for sig. Du kan både forlyste dig blandt folkemængden på de store, brede strande, eller du kan dase hen under parasollen på en af de mange små, afsides klippestrande. Er du til sjov i vandet, er Cypern perfekt egnet til både snorkling, dykning og windsurfing.

De populæreste feriebyer findes i Cyperns sydøstlige hjørne i Fig Tree Bay og Ayia Napa. Fig Tree Bay kræser med sine lavvandede strande og store hotelpools primært for børnefamilier. Byen er hyggelig og charmerende og kører konstant i første gear. Naturen omkring Fig Tree Bay er desuden ganske idyllisk at færdes i. Tæt på Fig Tree Bay kan man bryde mageligheden for en stund i børnenes favorit, Water World, med roterende baderinge for de små og halsbrækkende rutsjebaner for de større.

Blot 15 kilometer øst for Fig Tree Bay ligger Cyperns Ibiza, Ayia Napa, som indbyder til farverige drinks og fest og farver en
masse. Ayia Napa er i dagtimerne som en søvnig westernby, hvor folk slænger sig og samler kræfter på den fantastiske Nissi Beach, men fra de sene aftentimer omdannes bymidten til et stort festfyrværkeri med et utal af restauranter og barer, stripbarer og diskoteker. Et oplagt valg for den unge venneflok.

På sydvestkysten ligger den populære havneby, Paphos. Her kan du nyde kystpromenaden med byens vartegn, Paphos Castle, ligesom du kan nærstudere det amfiteater, som havstrømmen på forunderligvis har genereret på havbunden ved byens smukke strand, Coral Bay. Den græske mytologis kærlighedsgudinde, Afrodite, efter hvem Cypern fik sit navn, blev ifølge det gamle sagn født i netop Paphos, og det er en stor oplevelse at besigtige Petra Tou Romiou klippen lidt øst for byen, hvor Afrodite efter sigende så dagens lys. Endelig kan du tage turen et stykke ind i landet til de mægtigeTroodos bjerge, hvor du kan nyde den frodige natur, drikke kaffe med de indfødte i landsbyerne, eller smage noget af den glimrende, lokale rosévin. Hvad de færreste sikkert ved, er at Troodos bjergene også er et glimrende mål for ski- og vinterferie.

Nicosia, midt på Cypern, er landets største by og hovedstad, og intet andet sted mærker man Cyperns politiske situation tydeligere, byen er nemlig halvt græsk og halvt tyrkisk både i udseende og "personlighed". Midt i byen er der således en grænsepaskontrol, som kræves passeret for at komme fra Nicosias græske del til den tyrkiske. Den græske del er vestligt inspireret, både hvad angår arkitektur og handel. Tempoet er roligt og atmosfæren i det hele taget afslappet. Når du derimod krydser grænsen til den tyrkiske bydel, mærker du øjeblikkeligt tyrkisk-asiatisk kultur fra alle vinde, og gadebilledet omdannes med sine saz-toner og hæsblæsende basarer til en ferie i en anden verden. En på mange måder barok, men fascinerende oplevelse.

Det cypriotiske køkken er bygget om Meze-princippet, som vi også kender fra Balkan-området. Meze er ikke en ret, men en servering, der velsagtens består af 25 små specialiteter, så som afelia, hvidvinsmarineret svinekød, eller halloumi, grillet gedeost.

Afbudsrejser til Cypern

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2024 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.