Afbudsrejser til Paphos

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Paphos, Cypern

Paphos ligger smukt ud til havet på sydvestkysten af Afrodites dejlige ferieø Cypern. Byen var i Antikken og på romernes tid faktisk hovedstad på Cypern, men har i dag status som værende et af øens allerbedste feriesteder. Paphos er det perfekte valg for dig, der ikke kun vil have badning og afslapning på din ferie, men som også kan lide at gå ture i smuk natur, shoppe, nyde landsbyatmosfæren samt se nærmere på forskellige kulturelle seværdigheder. Paphos er alsidig og tilbyder således sine gæster et langt og spændende menukort, hvor det bare er at vælge blandt herlighederne.

Halvdelen af Paphos er en velfungerende ferieby med fiskerihavn, restauranter, badeklipper og små strande. Der er også en lang og hyggelig strandpromenade, der er perfekt til gå- og joggeture. Byens anden halvdel, Øvre Paphos eller Pano Paphos, er den oprindelige del, og det er således her, du møder byens egne indbyggere og finder de helt autentiske cypriotiske restauranter. Her ligger også den gamle markedshal, hvis farver, dufte og labyrintiske mylder leder tankerne hen på de bedste basarer.

I havnen kan man nyde synet af den store middelalderborg, Paphos Castle, der er byens stolthed. Man kan endvidere nærstudere det amfiteater, som havstrømmen på forundelig vis har genereret på havbunden ved en af byens smukke strande, Coral Bay. Cypern er som bekendt Afrodites ø, og gudinden for kærlighed ifølge den græske mytologi blev - fortæller legenden - født i netop Paphos, og det er faktisk en mindeværdig
oplevelse at besigtige havklippen, Petra Tou Romiou, en snes kilometer øst for Paphos, hvor Afrodite efter sigende blev født ud af havets skum.

Paphos og omegn er også fyldt med en lang række historiske seværdigheder. Ud over det antikke romerske teater kan man se nærmere på flere middelalderkirker - en søjle, hvor apostelen Paulus efter sigende blev pisket i al offentlighed af romerske soldater - katakomber - samt de velbevarede gulvmosaikker i den romerske villa Dionysos Hus.

Endelig ligger Paphos tæt på Cyperns mindre kendte men ganske majestætiske bjergkæde, Troodosbjergene, som gemmer på smuk natur og fascinerende landsbyer, og så kan man rent faktisk stå på ski her i vintermånederne.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Cypern
Cypern er kærlighedens ø og uden tvivl Europas svar på bountyland. Strandene ligger som perler på en snor rundt langs hele økysten, og med badevandstemperaturer, der, i k...

Afbudsrejser til Paphos

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Cypern

Copyright © 2007-2024 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.