Afbudsrejser til Tunesien

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Tunesien

Tunesien er en eventyrlig oplevelse! Landet i det nordlige Afrika ligger blot et stenkast syd for italienske Sicilien, og kulturerne har således ladet sig forme af både europæisk og orientalsk islæt. Tunesien er lange, hvide sandstrande, sikker sol og azurblå middelhavsvande, dadelpalmer og oliventræer, endeløs ørken med forfriskende oaser, kameler og muldyr, sød kaffe og krydrede dufte, sagnomspundne byer, altfavnende markeder, storslået natur, aktivitet og afslapning. Tunesien har med andre ord noget for enhver smag, og så er flyveturen fra Danmark kun ca. 3½ timer.

Tunesien har et traditionelt middelhavsklima, som indbefatter varme somre og milde, behagelige vintre. Varmest er det - ikke overraskende - i syd, hvor Sahara-ørkenen indfinder sig og fylder luften med op til 55 graders varme i sommermånederne. Landets nordlige del er ret så bjergrigt og præget af Atlasbjergene, som strækker sig fra den algeriske grænse op til Middelhavet. I dette område ligger også det bjergrige plateau Dorsale foruden Kroumiriebjergene, der løber side om side med den nordlige middelhavskyst. Desuden byder Tunesien på frodige, grønne floddale, stepper og golde kystsletter samt lave træstrøede bjerge. Landets højeste bjerg er Jebel Chambi i det midtvestlige Tunesien på godt 1500 meter.

Den vigtigste indtægtskilde i Tunesien er uden tvivl turismen, og der er flere storartede badebyer og andre feriemål i det betagende ørkenland. Populær hos turisterne er for eksempel feriebyen Sousse i det nordvestlige
Tunesien. Her får du solrige strande og golfbaner i overdådige omgivelser, søndagssouker og eksotisk medina og pirrende dufte. Blandt de spændende oplevelser i Sousse bør nævnes byens store moské og ikke mindst klosterborgen Ribat, hvor det historisk-kulturelle vingesus er bredt udfoldet. Byens medina (marked) er en fascinerende oplevelse i sig selv. Her kan du fortabes i den orientalske verden af labyrintiske gader med højtråbende sælgere og alskens forførende dufte. Her er et bredt udvalg af lokalvarer så som kamelpuder, berbersmykker og håndknyttede tæpper. Fra Sousse er der god mulighed for at tage på udflugt til den gamle koloniby Karthago tæt på Tunesiens hovedstad Tunis. De arkæologiske udgravninger i Karthago er i øvrigt passende at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

I det sydlige Tunesien ligger turisternes foretrukne feriested, dadelpalmernes ø, Djerba. Djerba er Middelhavets sydligste ø og kun forbundet til det afrikanske fastland af en smal dæmning. Solen skinner 300 dage om året, og temperaturerne er fantastiske året rundt. Hele Djerbas kyst er spækket med hvide sandstrande omkranset af Middelhavets turkise vande. Nordøstkysten er særlig skøn og efterlader fremragende muligheder for diverse vandsportsaktiviteter som sejlads, vandski og vindsurfing. Efter en aktiv dag kan man passende flade ud på hotellet med en kærkommen omgang personlig pleje i den tillokkende spa & health club. Besøg også Matmata, hulebyen i det allersydligste Tunesien, hvor Luke Skywalker skød flere af scenerne fra Star Wars-filmene.

Når man er i Tunesien er det selvsagt et must at aflægge et besøg i verdens største ørken, Sahara. Her kan man for eksempel møde lokale beduiner og berbere og sove i en af de små landsbyer, ride på dromedarryg eller blot nyde varmen og oaserne, kaktusserne, vinrankerne og frugttræerne - samt ikke mindst de fænomenale sanddyngers forunderlige formationer.

Afbudsrejser til Tunesien

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Detur Fr 29.05 Enfidha 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1346
Detur Fr 29.05 Enfidha 14 Kastrup Kun Fly
DKK
2696
Detur Fr 05.06 Enfidha 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1596
Detur Fr 05.06 Enfidha 14 Kastrup Kun Fly
DKK
2296
Detur Fr 12.06 Enfidha 7 Kastrup Kun Fly
DKK
1946
Detur Fr 12.06 Enfidha 14 Kastrup Kun Fly
DKK
2296
Detur Fr 19.06 Enfidha 7 Kastrup Kun Fly
DKK
2196
Detur Fr 19.06 Enfidha 14 Kastrup Kun Fly
DKK
2596
Detur Fr 26.06 Enfidha 7 Kastrup Kun Fly
DKK
2796
Detur Fr 26.06 Enfidha 14 Kastrup Kun Fly
DKK
3396

Se flere afbudsrejser til Tunesien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.