Afbudsrejser til Djerba

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Djerba, Tunesien

På Djerba finder du store kridhvide børnevenlige sandstrande, krystalklart vand, store olivenplantager, historiske seværdigheder og en masse sportsaktiviteter. Her kan blandt andet nævnes ridning, tennis, paraglidning, windsurfing, off-roaders.

Djerba er en frodig ø, som er på størrelse med Falster. Der er 150.000 indbyggere og øen ligger lige ud for Tunesien, længst mod syd i Middelhavet. Klimaet er kendt for lune vintre og svale somre, den bedste rejsetid er forår og efterår, da vejret er mildere med en gennemsnitstemperatur på 25 grader. I sommeren er det meget hedt med en gennemsnitstemperatur på over 30 grader. I vinterhalvåret kan været godt være lidt ustadigt og har en gennemsnitstemperatur på en 18 grader.

Når du kommer til Djerba, skal du prøve det tunesiske køkken, som er velsmagende og billigt. Ved hotellerne og hovedstaden Houmt Souk er der mange hyggelige restauranter med et utal af fiske- og kødretter. Du kan også få den tunesiske nationalret cous-cous, som varieres med oksekød, lam, kylling, fisk eller dromedar.

Langs strandende ligger alle hotellerne, men tager du ind midt på øen, ligger der stribevis af små landsbyer. Her kan du få fornemmelsen af befolkningens kultur og gæstfrihed. Der mulighed for at leje cykler, så du kan cykle en tur rundt på øen og kører palmeruten ved Midoun, hvor der er store dadel- og palmelunde. På ruten kommer du forbi en krokodillepark ved fyrtårnet og traditionelt Djerba-byggeri. Der er mange idylliske ture rundt

på øen i et forholdsvist fladt terræn. Har du lyst til at komme ud og sejle, ligger der nord for Djerba, Flamingo-halvøen, hvor der bliver arrangeret udflugter til.

Vil du ud og se serværdigheder, kan du slå et smut forbi det store museum i Guellala, som er fyldt med Djerbas historie. I Guellala finder du tonsvis af keramik. Byen er den største keramik by i Sydtunesien og her fremstilles store lerkrukker, der benyttes til fødevareopbevaring. Du kan også besøge den jødiske synagoge i Erriadh eller cykle en tur på den romerske dæmning, som forbinder Djerba med fastlandet.

Går du efter at få shoppet lidt på rejsen, kan den næstestørste by Midoun anbefales. Her starter dagen op cafeerne, hvor de lokale får deres kaffe inden forretningerne åbner, med et stort udvalg af dagligvarer og souvenirs. Er du til mere shopping byder Houmt Souk på et vældigt handelskvarter. To gange om ugen er der marked, hvor du finder alverdens ting. Her er små hyggelige gader og torve, som man kan gå en tur rundt i og nyde stemningen.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Tunesien
Tunesien er en eventyrlig oplevelse! Landet i det nordlige Afrika ligger blot et stenkast syd for italienske Sicilien, og kulturerne har således ladet sig forme af både e...

Afbudsrejser til Djerba

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Tunesien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.