Afbudsrejser til Tunis

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Tunis, Tunesien

Tunesiens hovedstad, Tunis, ligger i landets nordøstlige hjørne ved El Bahiran-lagunen og strækker sig langs kystslette og bakker. Byen er et ganske enestående bekendtskab, og man bliver ved første øjekast overrasket over byens "ordenssans" og renhed. Samtidig har man følelsen af at være kommet til en fremmed, ukendt verden, for Tunis kan hverken beskrives som værende afrikansk, arabisk eller europæisk, men snarere som mystisk og som blandet kulturbuket af nyt og gammelt og af Mellemøsten og Vesten.

Tunis er opdelt i to hovedkvarterer, nemlig en ny og en gammel, henholdsvis Ville Nouvelle og Medina. Særligt medinaen er en eventyrlig oplevelse med sine mere end 700 monumenter, små finurlige gader og baggårde, farver, liv og krydrede dufte.

Trafikken er tæt, forretningsfolk i jakkesæt med mobiltelefoner fræser gennem gaderne blandt fattige tiggere, legende småbørn og nærværende gadesælgere. Pulsen er markant, og uret stilles velsagtens 100 år tilbage, idet man entrerer medinaens souk, dvs. det lokale marked i den gamle bydel, hvor alt foregår som i det forrige århundrede. I soukends snævre gader sælges alt fra fårehoveder og levende krybdyr til tasker, tøj og skønhedsprodukter. Sanserne stresses behageligt i fremmedheden.

Tunis har en lang række spændende seværdigheder. Blandt de største er Bardo Museet, der blandt andet har en flot mosaikkollektion fra det romerske imperium samt ikke mindst Aghlabid Ez Zituna-moskeen fra år 723, Tunesiens største moské, og et absolut landemærke i
Tunesien. Endelig er der Bab el Bahr, porten til havet, som har været uændret, siden den blev opført tilbage i 1848.

Grundstenen i tunesisk madkunst er couscous og sammenkogte retter kaldet "tajine". Desuden er tuneserne glade for lam, som er det klart mest spiste stykke kød. Også chili og selvfølgelig oliven benyttes i rigelige mængder, og så drikker man sød te til næsten alle måltiderne.

Det tunesiske klima gør det bedst at rejse til Tunesien i foråret og efteråret, hvor gennemsnitstemperaturerne ligger på 17 grader. Somrene er således meget varme og er i højsæsonen (juli og august) spækket med turister fra hele verden.
Se vores sektion om Afbudsrejser til Tunesien
Tunesien er en eventyrlig oplevelse! Landet i det nordlige Afrika ligger blot et stenkast syd for italienske Sicilien, og kulturerne har således ladet sig forme af både e...

Afbudsrejser til Tunis

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Tunesien

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.