Afbudsrejser til Irland

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Irland

Visit, I must, to Ireland
To that land of emerald green
Flooding me with feelings
Of endless aching abandonment and fascination

Således skriver den amerikanske poet Gwen Dickerson efter sit besøg i Irland, og har man først selv besøgt den lille ø mod vest, er det ganske enkelt umuligt at give ham uret.

Det er vanskeligt ikke at lade sig fascinere af Irland. Storbyerne er eventyrlige, landsbyerne mystiske - og mytiske - og højlandet og naturen i al (u)almindelighed fængslende og forunderligt. Derpå følger skøn musik, folkedans og et spændende, anderledes køkken, som tilsammen utvivlsomt vil sikre dig mange behagelige, festlige aftener på den grønne ø.

Dublin - Irlands største by og hovedstad - er et suverænt bekendtskab, og byens størrelse gør den perfekt til et forlænget weekendophold. Dublin er intim og nærværende, og det er let at finde rundt i centrum. Liffey-floden flyder tværs gennem Dublin og deler populært sagt byen i det rige, moderne og ungdommelige syd og fattige, men folkelige nord. De fleste seværdigheder ligger syd for Liffey, fx byens gamle vartegn Dublin Castle, Irlands ældste universitet Trinity College samt den smukke domkirke St. Patrick''s Cathedral. Det er også i sydbyen, du finder de bedste shoppemuligheder i form af Grafton Street og Gardener Street. Her ligger modeforretninger, fashionable caféer og restauranter i hobetal, og adskillige "lykkelige musikanter" varmer - så det synger - gaderne op med indtagende bodhran-rytmer og lokal folklore. Om aftenen er
det et absolut must at bevæge sig ind i Dublins verdensberømte latinerkvarter, Temple Bar (District). Her ligger beværtningerne side om side og er malet i klare, stærke farver som gul, lilla og postkasserød. Facadeudsmykningen er ofte ledsaget af blomsterkummer med lange ranker af farvestrålende blomster, og det er en perfekt visuel forsmag på den egentlige forfriskning, der venter inden døre. Atmosfæren på pubberne fås ikke bedre end i Irland, og det er vanskeligt ikke at blive forført af både indretningen, spisekortet, den kulsorte Guiness og de glade, gamle folkesange.

Er man én af dem, der bare ikke kan få nok af "Molly Malone", "Wild rover" og "Whiskey in the jar", har man mulighed for en stor musikoplevelse en lille times kørsel fra Dublin oppe i de nærliggende bjerge. Her ligger en lille træhytte, The Merry Ploughboy, hvor du først får serveret en tre retters menu med lækre irske gourmetbonderetter og dernæst får et par timers musikalsk underholdning ved netop The Merry Ploughboys, der fortolker de irske klassikere. Som en del af forestillingen kan du i øvrigt nyde dansernes klikken til Michael Flatleys "Lord of the dance" i en festlig omgang Riverdance.

Irlands grønne natur er hypnotiserende smuk, og det er næsten ligegyldigt, hvor på øen du befinder dig, så får du serveret særegen og fuldkommen formidable naturlandskaber. Ikke langt sydøst for Dublin ligger fx the Wicklow Mountains, som repræsenterer det irske højland på fornemste vis. Dybe dale bølger, og duftene er, ligesom farverne, grønne og forårsagtige året rundt. Området er perfekt til cykle- og vandreture, rafting og lystfiskeri, og alt foregår komplet uforstyrret - i ro og mag.

Donegal - i det nordvestlige Irland - råder måske over landets allersmukkeste natur. Kysterne er fantastiske med vindblæste halvøer, stejle klipper og sandstrande, der faktisk er lige så fine som i Sydeuropa. Donegal er - efter Dublin - Irlands største turistmål og området er mageligt den lange rejse værd!

Irlands østkyst lyder navnet Causeway, og her findes en ganske unik oplevelse. Giants Causeway hedder stedet. Her står små 40.000 primært fem- og sekskantede basaltsøjler og knejser 12-15 meter op i luften. Det utrolige er, at søjlerne ikke er menneskeskabte, men faktisk står som resultat af ældgammel vulkanaktivitet. Ikke overraskende er Giants Causeway at finde på UNESCO''s verdensarvsliste.

Afbudsrejser til Irland

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.