Afbudsrejser til Dublin

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Dublin, Irland

Dublin er en fantastisk storby, men gåafstand til de fleste seværdigheder. Det er en hyggelig by, med gode shopping muligheder og forlystelsesliv. Der er pubber overalt, som Irland er kendt for og her kan du sidde og nyde en øl, imens du lytter til irsk musik eller får en snak med de gæstfrie lokale. Byen er præget af en kultur, der elsker underholdning. Der bliver holdt mange festivaler med musik, teater og litteratur.

Byen har 500.000 indbygger indenfor bygrænsen og har været Irlands hovedstad siden 1922. Dublin har et tempereret klima, hvilket gør, at der er milde vintre og kølige somre. Om vinteren er gennemsnitstemperaturen på 8 grader og om sommeren på 20 grader. Ud over at Irerne er kendt som gæstfrie, har de også den irske øl, Guinness. Det er Irlændernes nationaldrik og selvom du ikke kan lide Guinness, er det et must at se Guinness bryggeriet. Her får du en rundvisning og efter rundvisningen, er der smagsprøve øverst i bryggeriet, hvor du har en fantastisk udsigt over Dublin.

En af de mange attraktioner, der er at finde i Dublin, er, Dublin Castle. Byen borg har ligget der siden 1200 tallet, men det meste at slottet, som du kan se nu, er fra 1700 tallet. Slottet bliver brugt ved større officielle begivenheder og du kan få en rundvisning rundt og se de smukke værelser. Dublins mest populære kvarter er Temple Bar. Temple Bar er række hyggelige gader, hvor der er mange gallerier og et festligt natteliv. En anden hyggelig gade er Grafton Street, som er Dublins mest

populære strøg. Her er mange spisesteder og butikker.

Har du brug for et pusterum, kan St. Stephen´s Green eller Trinity College varmt anbefales. St. Stephen?s Green er dejlig grøn park, men en masse blomster og små søer. Om sommeren afholdes der mange koncerter i parken. Trinity College er det ældste universitet i Irland. Universitetet fylder et stort område og her kan du slentre rundt og nyde et galleri, en fantastisk arkitektur og et gammelt bibliotek. Du kan også gå en tur over Ha?penny bridge. En elegant støbejernsbro, der er bygget i 1816 og går over Liffey-floden. Wood Quay er også en mulighed. Det var her vikingerne bosatte sig, når de havde sejlet op ad Liffey-floden.

Custom House Quay er Dublins gamle toldbygning. Den blev bygget i 1781-1791 og er et imponerende bygningsværk. I dag er der i den fremtrædende bygning indrettet udstillinger over Custom Houses historie. En anden bygning, der er interessant, er, Christ Church Cathedral. Kirken blev bygget færdig i 1240, men er blevet ombygget flere gange indtil 1800 tallet. Strongbow ligger begravet i det gotiske kirkerum, som er 25 meter højt.

Du skal ikke langt udenfor Dublin for at se, hvorfor Irland bliver kaldt Den Grønne Ø og du kan nemt leje en bil. 5 km nord for Dublin finder du National Botanic Gardens. Haven er anlagt i 1795 og rummer utallige mange plantearter. Ca. 15 km nord for Dublin ligger Malahide Castle, der minder om en ridderborg. Her kan du opleve irsk kunst og en imponerende modeljernbane.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Irland
Visit, I must, to IrelandTo that land of emerald greenFlooding me with feelingsOf endless aching abandonment and fascinationSåledes skriver ...

Afbudsrejser til Dublin

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Irland

Copyright © 2007-2020 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.