Afbudsrejser til Portugal

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Portugal

Portugal hitter stort, og landet er et af danskernes foretrukne, når vi snakker sol- og badeferie. Men udover at være velsignet med et gudsbenådet klima samt nogle af Europas bedste badestrande, gemmer Portugal også på fascinerende, højtråbende storbyer, fortryllende naturlandskaber, en lang og begivenhedsrig historie foruden et savlende lækkert køkken med maritime delikatesser en masse.

I bunden af Portugal ligger den fortryllende Algarvekyst. Her indfinder sig den ene moderne ferieby efter den anden som perler på en snor, og strandene er intet mindre end overdådige langs hele den 150 kilometer lange kyst. Albufeira, som egentlig tidligere var en lille fiskerflække, har vokset sig større, og i hele sommerhalvåret bugner det af turister i byens lange gågade såvel som på den store, indbydende Albufeira Beach. Ikke langt fra Albufeira ligger Vilamoura, som er noget nyere, og som tiltrækker jetsettere og unge ''guldgravere''. Vilamoura er således vært for Portugals afdeling af European Poker Tour, og det vender byen på den anden ende i starten af september, hvor turneringen løber af stablen. Vilamoura er spækket med lækre restauranter, barer og diskoteker, og man er garanteret fuld fart over feltet i sommermånederne. Algarvekysten er i øvrigt særdeles velegnet til golfferie, og særligt den vestlige del af kysten kan bryste sig af at huse en række af Europas højest estimerede golfbaner.

I Atlanterhavet, ud for Portugals vestkyst, ligger de to smaragdgrønne perler, Madeira og Azorerne.
Madeira er kendt for sin frodighed og sine mange blomster, som på grund af det milde, subtropiske klima, har de fornødne betingelser for at blomstre hele året. Naturen er afvekslende og utilregnelig på charmerende vis, og det samme landskabsbillede kan indeholde både den solrige kyst, frodige marker og golde bjerge. Azorerne ligger lidt nord for Madeira, og her bliver farvespillet næppe mere betagende. Landskabet er domineret af græsgrøn pinjeskov, majestætiske vulkaner og turkisblå kratersøer til følge. Flyv til Ponta Delgada, og start din udforskning af ni fængslende smukke øer.

Portugals hovedstad Lissabon fortjener et grundigt besøg, og er man først i Portugals største metropol, er det vanskeligt ikke at tabe sit hjerte. En glimrende måde at opdage Lissabon er ved at hoppe om bord i en af de hyggelige sporvogne. Sporvogn 28 tager dig både gennem midtbyens hektiske, befærdede stræder og de gamle, charmerende kvarterer. Du kan for eksempel stå af ved konditoriet, Pastais de Bélem. Lissabon er nemlig kendt for sine kager og søde sager, og udvalget er ikke til at tage fejl af. Du må heller ikke snyde dig selv for et besøg i et af de gamle fadohuse, hvor visesangere og troubadourer krænger varm melankoli ud gennem sjælen. Man spiser fortræffeligt i Lissabon og i Portugal i det hele taget. Størstedelen af specialiteterne består af fisk og skaldyr, og det skal selvfølgelig akkompagneres af et glas frisk vinho verde fra Portugals nordvesthjørne. Portugal er et af Europas ældste lande, grundlagt helt tilbage i 1139. Landets historiske højdepunkt var uden tvivl, da den opdagelsesrejsende Vasco da Gama i 1498 fandt søvejen til Indien, den bedrift, der grundlagde det portugisiske imperium. I Lissabon kan du få helt styr på de historiske tråde i Mosteiro dos Jerónimos klosteret i Bélem, hvor da Gamas jordiske rester befinder sig og fra hvor, han i sin tid startede sin verdensberømte ekspedition.

Kun godt 25 kilometer vest for Lissabon finder du de indtagende badebyer Estoril og Cascais, som gør det oplagt at kombinere storby- og badeferie.

Afbudsrejser til Portugal

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.Copyright © 2007-2023 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.