Afbudsrejser til Lissabon

  • Læs rejseguide
  • Andre rejsemål

Lissabon, Portugal

Lissabon er ikke blot Portgals hovedstad, men også den største by i Portugal. Byen er en blanding af moderne og idyllisk historie. Der er skæve gader, gamle farvestrålende huse, kulinariske nydelser, spændende markeder og hyggelige fortovscafeer. Rundt i byen kører antikke sporvogne og omkring i gaderne hænger vasketøjet mellem bygningerne. Byen ligger ned til Tejo floden, hvor du kan tage ud og sejle og opleve den skønne natur omkring floden.

Der er ca. 560.000 indbyggere i Lissabon og grænserne til byen er defineret af de historiske grænser. Der er derfor en del forstads byer, som selvstændige administrative enheder. Tæller man dem med, har Lissabon 2,5 millioner indbyggere. Byen er bygget på 7 høje og har derfor mange bakker. Lissabon har et skønt klima, hvor der er varmt hele året. Om sommeren ligger temperaturen på 25-30 grader og om vinteren på 8-15 grader.

Lissabon er kendt for deres fadohuse. Hver aften fremfører visekunstnere deres særlige fadoviser om fortvivlelse og længsel. Dette er en oplevelse man ikke skal være foruden. Du kan sætte dig til bords og nyde et måltid mad imens. Der er mange muligheder, når det gælder mad. Lissabon byder på gode fiskerestauranter med skaldyr og sardiner på menukortet. Hertil kan du drikke et glas af deres portugisiske vine til.

Der er nok at se på, når der gælder seværdigheder. For eksempel kvarteret Alfama, der er et af Lissabons ældste, hvor du kan slentre en tur ned af den gamle handelsgade; Campo de Santa Clara. Her finder ud

også en imponerende kirke; Igreja da Santa Engràcia e Panteao Nacional. Den var færdig bygge i 1966 men blev påbegyndt i 1682. Her ligger mange portugisiske berømtheder begravet. São Jorge Castle ligger på et af de højeste punkter i Lissabon siden oldtiden, har bogen været et fæstningsanlæg. Det har gennem tiden været brugt som kongelig residens, men er i dag en yndet seværdighed. Turen derop, går igennem små charmerende gader. Praça do Comércio er en flot symmetrisk anlagt plads, der ligger ved Tejo floden. Halvt ude i Tejo floden står et stor og imponerende monument over portugisiske søfarer. Begge steder er anbefalelsesværdige. To seværdigheder som skal ses er; Mosteiro dos Jerónimos og Ponte 25 de Abril. Mosteiro dos Jerónimos er et kloster og en af Portugals største seværdigheder. Klostret er bygget i 1500 tallet og er betagende i arkitekturen og er et eventyr at træde ind i. Ponte 25 de Abril er en imponerende hængebro, der svæver 70 meter over vandet. Trænger du til at slappe lidt af, ligger der ved Museu Calouste Gulbenkian en dejlig park. Her kan du besøge de to museer, som ligger i parken, hvor du kan se en enorm kunstsamling.

Der er spændende ting at købe i Lissabon, hvis du skal shoppe. Det meste er langt billigere end i Danmark. Især porcelæn, broderede duge og krystalglas. Du kan besøge de lokale markeder eller Centro Colombo, der er et af stormagasinerne i Lissabon. Her er flere etager med butikker af alle slags.

Er du sportsinteresseret, byder Lissabon på to topklubber med hvert deres stadion. Sporting Lissabon og Benfica.


Se vores sektion om Afbudsrejser til Portugal
Portugal hitter stort, og landet er et af danskernes foretrukne, når vi snakker sol- og badeferie. Men udover at være velsignet med et gudsbenådet klima samt nogle af Eur...

Afbudsrejser til Lissabon

Selskab Dato Rejsemål Dg Afrejse Type Hotel Pris
Vi fandt desværre ingen rejser der matchede dine søgekriterier.

Se flere afbudsrejser til Portugal

Copyright © 2007-2024 Afbudsrejser 24


Afbudsrejser 24 - En uafhængig guide til afbudsrejser. Med forbehold for fejlregistreringer og udsolgte rejser.
De enkelte rejser skal bestilles igennem de respektive selskaber.